"Beyoğlu kimliğini yeniden inşa ettik"

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, altyapı sorunları aşıldığı için beklentilerin değiştiğini, insanların estetik kaygılarının arttığını, huzurlu ve yatay şehirlerde...

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, altyapı sorunları 
aşıldığı için beklentilerin değiştiğini, insanların estetik kaygılarının arttığını, huzurlu ve yatay şehirlerde yaşamak istediklerini söylüyor.

Beyoğlu, İstanbul’un, hatta Türkiye’nin kalbi!.. Nasıl ki Times Square’dan bir kare gördüğünüzde New York’u ve ABD’yi, Taç Mahal’i gördüğünüzde Hindistan’ı, Big Ben’i gördüğünüzde Londra ve İngiltere’yi düşünürsünüz, İstiklal Caddesi’nde insan selinin arasında tramvay, simitçi ve kestaneciden oluşan o klasik tablo da dünyanın her yerindeki insanlarda Türkiye imajı uyandırır.

Elbette Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nden ibaret değil. Kuzeyde Kağıthane Deresi’nden güneyde Karaköy İskelesi’ne, batıda Sütlüce’den doğuda Kabataş’a kadar uzanır. Ve barındırdığı tüm semtlerdeki farklılıkların, renkliliklerin, çok kültürlülüğün mozaiği, İstiklal’de dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla taçlanır. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde yerel yönetimler gündemin üst sıralarında. Ancak Beyoğlu’nun yönetimi her zaman önemli bir gündem maddesidir. Üstelik sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de... Buradaki her yenilik tüm ülkede konuşulur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar