Bakan çocukları anneanne-babaanne ekolüyle büyüyor

Türkiye yeni kabineyi yavaş yavaş tanıyor. Özellikle siyasetçi olmayan bakanlar merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı’nın ailesini ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ etkinliğinde tanıdım ve...

Türkiye yeni kabineyi yavaş yavaş tanıyor. Özellikle siyasetçi olmayan bakanlar merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı’nın ailesini ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ etkinliğinde tanıdım ve çocuklarını koşulsuz sevgi ortamında “anneanne-babaanne” ekolüyle büyüttüklerini öğrendim.

Bir toplumda kültür ve sanata ilgi, çocukluktan bu unsurlar tanıtılıp bir ihtiyaç olduğu fark ettirilerek artar. Bugünün önde gelen koleksiyonerlerinin, çocukluğunda ebeveynleri tarafından “gözleri alışsın” diye sergilere, müzelere götürüldüğünü biliyoruz. Bu anlamda önemli projelerden biri de devlet tarafından çocuklara sinemayı sevdirmeyi amaçlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçen yıl hayata geçirdiği ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesinin ikincisi, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile yüzlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen törenle hafta sonu başladı. Daha çocuklar Beyoğlu Grand Pera Emek Sineması’na gelmeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eşi Pervin Ersoy ve çocukları 11 yaşındaki Mehmet Reşat ve 4 yaşındaki Aslan Can ile sinemaya geldi.

Bakan makam aracından indikten sonra, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Prof. Dr Esra Ekmekçi, Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy ve Sedefhan Oğuz’un elini sıktıktan sonra hızla sinemanın bulunduğu binaya yöneldi. Görünen o ki teknokrat bakanlar hizmet odaklı olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar