En ‘baba’ arşiv adası

Ara Güler'in yüzbinlerce kareden oluşan, bir dönemin görsel hafızası olarak nitelendirilen fotoğrafları bomontiada'da müzede sergilenmeye başladı. Doğuş Grubu kurucusu  Ayhan Şahenk'in yakın dostu olan Ara...

Ara Güler'in yüzbinlerce kareden oluşan, bir dönemin görsel hafızası olarak nitelendirilen fotoğrafları bomontiada'da müzede sergilenmeye başladı. Doğuş Grubu kurucusu  Ayhan Şahenk'in yakın dostu olan Ara Güler, "Bunların içinde çok mühim şeyler var, hiç farkında değiliz"  diyerek araştırmacılara göz kırptı.

Tarih deyince genellikle yazılı belge arıyor insan. Oysa ondan daha mühimdir fotoğraf. Zira yazılı belge kişinin samimiyetine ve tarihe olan saygısına muhtaçtır. Fotoğraf ise bir devri, dönemi, durumu anlatmak için kendinden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymaz.

Fotoğraf deyince de Türkiye’de tartışmamız akla gelen ilk isimdir Ara Güler. Kimleri fotoğraflamadı ki, devlet başkanları, sanatçılar, yazarlar, ressamlar, sıradan insanlar, balıkçılar, dilenciler… Liste uzayıp gidiyor. Türkiye’nin 70 yıllık tarihini fotoğraflara kaydetti, İstanbul’a her zaman sadık kaldı ama dünyanın başka diyarlarına da uzanmaktan geri kalmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar