Global, zamanda yolculuğun dümenine geçiyor!

Takvimin 60’larda çakılı kaldığı Küba, turizmde hızlı büyüyor. Havana Limanı’nın halen 10 bin olan yolcu sayısının 3 yıl içinde 3 milyona çıkacağını gören...

Takvimin 60’larda çakılı kaldığı Küba, turizmde hızlı büyüyor. Havana Limanı’nın halen 10 bin olan yolcu sayısının 3 yıl içinde 3 milyona çıkacağını gören Global Yatırım Holding, başta Havana olmak üzere Karayipleri radarına aldı.

Yarım asrı çoktan geçen ABD ambargosunun bir vintage cenneti haline getirdiği Küba’da rüzgar turizm üzerinden esiyor. Neye niyet, neye kısmet! Bu kısmetli rüzgardan nasibini almak isteyen dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi de “Yelkenler fora!” dedi. Global Yatırım Holding’den bahsediyorum. Yedi ülkede 13’ü kruvaziyer, ikisi ticari liman olmak üzere 15 liman işletiyor. Akdeniz çanağında lider konumda. Şimdi hedefinde Karayipler ve Uzakdoğu var.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, sık sık global liman devi olmayı planladıklarını söylüyor. Küba’nın başkenti Havana’nın kruvaziyer limanı ise bu hedef doğrultusunda stratejik önem arz ediyor. 3 yıldır Havana limanının işletmesi için masada olan holding, artık müzakerelerde son noktaya gelmiş. Global Yatırım Holding Genel Sekreteri Gökhan Özer, “İmzayı her an atabiliriz” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 108 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar