Şark kurnazlığı

– Utanmaz sıkılmaz… – Zavallı… – Haddini bilmez… – Terbiyesiz…Erdoğan bu ağır sözle­ri Abdullah bin Zayed için söyledi! Niye bu derece kızgın sözler sarf etti...

– Utanmaz sıkılmaz…
– Zavallı…
– Haddini bilmez…
– Terbiyesiz…
Erdoğan bu ağır sözle­ri Abdullah bin Zayed için söyledi!
Niye bu derece kızgın sözler sarf etti Erdoğan?
Birleşik Arap Emirlikle­ri (BAE) Dışişleri Bakanı ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Zayed, Birinci Dünya Sava­şı’nda “Medine Müdafaası Kahramanı” olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan’ı “hırsız” olarak niteleyip “işte Erdoğan’ın atası” diye bir tweet paylaştı!
Bu tweet geçen hafta Türki­ye’nin gündemi oldu.
Zayed hakkında ne haka­retler edildi.
Konu “zaten bu Araplar bizi arkamızdan vurdu” sözüne kadar getirildi.
Peki… Türkleri çıldırtan bu Zayed kim?
1972 doğumlu.
Ağabeyi BAE’nin devlet baş­kanı olan Halife bin Zayed. (İki erkek kardeşleri Nasır ve Ahmet -biri helikopter diğeri özel uçak- “kazasında” can verdi.)
Gerek Abdullah gerek Halife Zayed, ABD Başkanı Donald Trump’ın Yahudi dama­dı Jared Kushner ile yakın dost. Öyle ki Halife’nin oğlu Muhammet Zayed, geçtiğimiz Mart ayında Suudi Arabistan Kralı Selman’ın oğlu Muham­med bin Selman’ı Washing­ton’da görüştürdü.
Abdullah bin Zayed 12 yıldır Dışişleri Bakanlığı’nı yürütüyor. Yani, tecrübeli sayılır. Ne söyleyeceğini hangi tweeti paylaşacağını bilecek biri.
Diplomaside “başarılı” adım­lar atıyor. Örneğin…
– Arap Dünyası, Latin Ame­rika ve Karayipler arasındaki ilişkiler üzerine küresel “Sir Bani Yas Forumu” başlattı.
– Sadece BM kadınlar proje­sini değil, İngiltere’nin başlat­tığı Cinsel Şiddeti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 6.335 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.504 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar