Önce kendinizi düzeltiniz

ABD’de 19’uncu yüzyıla gelinceye kadar adayları, parti lideri ve beraberindeki sınırlı sayıda üst düzey yöneticiler belirlerdi. Buna Caucus müzakeresi denirdi.Bu aday belirleme sistemi, parti içi...

ABD’de 19’uncu yüzyıla gelinceye kadar adayları, parti lideri ve beraberindeki sınırlı sayıda üst düzey yöneticiler belirlerdi. Buna Caucus müzakeresi denirdi.

Bu aday belirleme sistemi, parti içi demokrasi olgusuna aykırı olduğundan ve hatta parti içerisinde oligarşi bir yapıya dönüştüğünden Caucus 20’nci yüzyıl itibariyle terk edildi.

Peki ya bizde?

Demokratikleşme konusunda istediğiniz kadar sonu “cek-cak” ile biten nutuklar atıp reform sözleri verin, iş gelip pratiğe dayanıyor.

Mesela: Erdoğan’a tek adam eleştirisi yapan CHP, parti içi demokrasi kanallarını tıkayıp tek adamlık yapmıyor mu?

Demokratikleşmeyi amaç edindiğini söyleyen CHP’ye bir bakıyorsunuz ki; cumhurbaşkanından milletvekilliğine kadar aday belirlemeyi parti liderinin inisiyatifine bırakıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teşekkürler 29 Mart 2024 | 135 Okunma Ekonomik oylama modeli 28 Mart 2024 | 582 Okunma Erdoğan’ı bekleyen sürpriz 27 Mart 2024 | 7.334 Okunma Taraftarların hezeyanı 22 Mart 2024 | 571 Okunma Medyadaki algı 21 Mart 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar