Hikmet Kıvılcımlı ve Nihat Özdemir

Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın'ın bugünkü (29.11.2022)''Hikmet Kıvılcımlı ve Nihat Özdemir'' başlıklı yazısı.

Çok kişi bilmez:

1980’lerde bölgenin master planları tüm Çoruh havzası üzerinde yapıldı. Ki bunun tarihi 1969’a kadar gider…

1990’ların tartışma konularından biri oldu; Yap-İşlet-Devret modeliyle müşteri arandı ama bir türlü bulunamadı. Fransız firması Spie Bagtalaneous ve İngiliz firması Amec baraj inşaatı için istekli olsalar da sonra vazgeçtiler. Çünkü, İngiliz merkezli “Kurdish Human Rights Project” gibi uluslararası organizasyonlar barajın yapılmaması için kampanyalar başlattı.

2000’ler başında… Lider firma Spie Batignoles, Cegelec, Gec Alsthom Neyrpic, Gec Alstom Electromecanique, Spie Enertrans ve Doğuş İnşaat’tan oluşan konsorsiyum kuruldu. Ancak… Yabancı şirketlerin yapmamak için işi sürekli yokuşa sürmesi ile konsorsiyum dağıldı. Benzerini Ilısu Barajı gibi projelerde de yaptı yabancı şirketler. (AB ülkeleri enerji ihtiyaçlarının yüzde 55’sini su kaynaklarından sağlarken, ülkemizde bu oran yüzde 24 civarındadır. Uzatmayayım.)

Ve:

Tarih: 22 Kasım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Biz" Turgut Özal... "Onlar" Süleyman Demirel... Türk sağında gizli mevzilenme... Ayrım ülkeyi liyakatsizliğe sürükledi 05 Aralık 2025 | 863 Okunma Barzani Öcalan'ı kışkırtıyor... Cizre gösterisinin gizli şifreleri 04 Aralık 2025 | 2.718 Okunma Muhafazakârlar nereye koşuyor... Ali Babacan üzerinden yazdım... 03 Aralık 2025 | 4.146 Okunma Necip Fazıl mı, Nurettin Topçu mu... Erdoğan'ın ideolojik yolu... Fransa'da doğan Personalizm nedir... 02 Aralık 2025 | 2.353 Okunma CHP delegesi için "alarm" yazısı: CIA-Rockefeler bu işin neresinde 28 Kasım 2025 | 2.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar