Fazıl Say’ın yüzü

Habertürk yazarı Muhsin Kızılkaya, “Tekrar tekrar çal Fazıl Say” başlıklı yazısı ile beni yıllar öncesine götürdü… Yıl 1991. Fazıl Say Berlin HDK Sanat Yüksek Okulu’nda asistan. 21 yaşında.

Geçinemiyor. Ek işler yapıyor; konserler, ders vermenin yanında bir Jazz Club’ta cuma ve cumartesi akşamları çalıyor. Bir gece…
Hoş bir bayan  piyanonun yanına geliyor Fazıl Say’a teklifte bulunuyor:
-“Ben Berlin Hilton’un halkla ilişkiler müdürüyüm, yılbaşı gecesi projem var, tüm Hilton Oteli, ‘Casablanca’ filmi konseptinde donatıyorum: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman heykelleri, dev fotoğraflar, Casablanca uçağı vs. Berlin’i aradım taradım, tek bir siyahi piyanist bulamadım. Filmin önemli sahnesidir, ‘Play again Sam’, (Tekrar çal Sam) şarkısı. Sam da sürekli ‘As time goes bye’ şarkısını çalar hep. Siz bütün gece, saat akşam 6’dan sabah beşe kadar hep aynı şarkıyı, çalacaksınız. Siz bu işi yapar mısınız. Ama kendinizi boyamanız lazım, siyahi olmanız için…”
Bu anıyı hoş sohbetiyle Fazıl’dan dinlemelisiniz. Sonuçta Fazıl geceye gidiyor sabaha kadar aynı şarkıyı çalıyor; ama kendini siyaha boyama konusunda sorun yaşıyor, boyayamıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.151 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.506 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar