Eğitim şart!

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Erdo­ğan için dedi ki: “Şimdi kendisine bir de Amerika’da saray yaptırı­yor!” Kılıçdaroğlu’nun söyledi­ği Cumhuriyet gazetesinin...

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Erdo­ğan için dedi ki:
“Şimdi kendisine bir de Amerika’da saray yaptırı­yor!”
Kılıçdaroğlu’nun söyledi­ği Cumhuriyet gazetesinin haberiydi.
Merkezi New York’ta­ki Türken Vakfı, rahmetli boksör Muhammet Ali’ye ait çiftliği satın almıştı. Göl­lerle çevrili Michigan eya­letindeki St. Joseph nehri kıyısındaki 328 dönümlük çiftlik 2 milyon 895 bin 37 dolara satılığa çıkarıl­mıştı. (Araziyi satın alıp ev yapan Amerikalı ünlü gangster Al Capone’un koruması -”Küçük New York”- Louis Campag­na idi. Evin Al Capone’a ait olduğunu düşünebiliriz. Campagna’nın 30 Mayıs 1955’teki ölümüyle çift­lik Yahudi-Hıristiyan karışımı Yedinci Gün Adventistleri Kilisesi adlı Protestan mezhebine satıldı. Muhammet Ali çiftliği 400 bin dolara 1975 yılında aldı. Çiftliği yenileme sırasında Al Capone’a ait gizli oda­lar bulundu. Ancak konumuz bu değil…)
New York merkezli Tür­ken Vakfı uzak diyarlarda­ki, Kanada sınırındaki bu çiftliği neden aldı? Kimsenin bilmediği- Türk öğrenci olup olmadığı belirsiz Andrews Üniversitesi desek, ona bile uzak! Yaz okulu için mi? Bu­nun için bu kadar para verilmez. Ne peki?
İpucu aramaya vakıftan başlayabiliriz:
Türken Vakfı, Ensar Vakfı ile TÜRGEV tarafın­dan ABD’de 2014 yılında kuruldu. Amacı, ABD’deki öğrencile­re burs, konaklama ve diğer kültürel programlar aracılı­ğıyla yardımcı olmak. Türk öğrencilere anahtar teslim mobilyalı iki odalı iki ban­yolu evlerde konaklatıyorlar.
Vakfın kuruluş senedin­de milyonlarca dolar gö­züküyor. Bu kadar bağışı kontrol eden bu isimler kim?

Zincirin halkaları Vakfın yönetim k...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.151 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.505 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar