Dünya birincisiyiz!

Ah! Ne zorlu süreçlerden geçtik/geçiyoruz: – “Türk” der demez; faşist derlerdi!– “Atatürk” der demez; faşist derlerdi! – “Yerli üretim” der demez; faşist...

Ah! Ne zorlu süreçlerden geçtik/geçiyoruz:
– “Türk” der demez; faşist derlerdi!
– “Atatürk” der demez; faşist derlerdi!
– “Yerli üretim” der demez; faşist derlerdi!
– “Ama AB” der demez; faşist derlerdi!
Liberallerin- FETÖ’nün- bunlara kanan AKP’nin (ve perde gerisinde PKK’nın) saçtığı düşünsel “zehirli tohumları”/”kurguları”, ülke hafızasından silmek hiç kolay olmayacak.
İhtiyaçları/”2. Cumhuriyet” gereği Türk’ü, Atatürk’ü vb. toplumsal değerleri ortak hafızadan çıkarmak istediler. “Camileri ahır yaptılar” ya da “Kürt olduğumuz için köyü çırılçıplak soydular” gibi  benzeri onlarca travma etrafında oluşturulan yapay bilinç/hafıza meydana getirdiler.
Bu iklimde yetişenler köksüz- kimliksiz oldu.
Çünkü toplumsal hafıza, sosyal kimliği oluşturur! (1980’den itibaren oluşturulan etnisitenin sonuçlarını Cumhuriyet gazetesi tartışmasında da bugün yaşıyoruz. Düşüncesi/fikri bu kurgusal hafızayla oluşturulmuş yazarların gazeteden ayrılırken yazdıkları hiç şaşırtıcı değil! Neyse…)
Prof. Dr. Hasan Şimşek değer verdiğim akademisyen.
En son “Yalnız Eğitilmişler Özgürdür/Türkiye’nin Kölelik veya Özgürlük Yolu” adlı kitap çıkardı. Kitabından bir konuyu dikkatinize sunmak istiyorum:
Üniversitelerimiz AB eliyle nasıl vasatlaştırıldı?

Kölelik yolu Diyor ki:
– 1990’larda bizim üniversiteler, Avrupa’daki modellere nazaran yapısal açıdan daha iyiydi.
– Türkiye, AB adaylığı sebebiyle 1990’larda son derece yanlış bir yola sorgulamadan balıklama atladı. Bu Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) idi.
Hiçbir bilimsel değeri olmayan, uyduruk sistemi YÖK baskısıyla üniversitelerimizde uygulamaya başladık....
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ı bekleyen sürpriz 27 Mart 2024 | 1.133 Okunma Taraftarların hezeyanı 22 Mart 2024 | 566 Okunma Medyadaki algı 21 Mart 2024 | 782 Okunma Yuh artık 20 Mart 2024 | 2.021 Okunma Öğretmenim Ali Sirmen 19 Mart 2024 | 987 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar