“Bu emperyalizm harika dostum”

Hasan H. Yıldırım adını duyduğunuzu sanmıyorum. Malatya /Pütürge, Persu Köyü’nde 1953’te doğdu. İ.Ü Diş Hekimliği Fakül­tesi’nden politik sebep­ler yüzünden ayrıldı....

Hasan H. Yıldırım adını duyduğunuzu sanmıyorum.
Malatya /Pütürge, Persu Köyü’nde 1953’te doğdu.
İ.Ü Diş Hekimliği Fakül­tesi’nden politik sebep­ler yüzünden ayrıldı. 1976’da Kürtçü KAWA örgütü kurucu­larından oldu.
1981’de yakalandı; 24 yıla mahkum oldu. 1988’de Kırşehir Cezaevi’nden 17 arkadaşıyla kazdıkları tünelle kaçtı. Almanya’ya sığındı ve halen vatandaşı olduğu bu ülkede yaşıyor! Birleşik “Kürdistan”ı amaçla­yan KAWA örgütünün tarihini anlattığı “Kurdo I-II” gibi kitapları var.
Hasan H. Yıldırım’ı tanıt­mamın nedeni; 5 Şubat 2018’de yazdığı bir makale. Kuzey Irak’ta yaşayan -Şırnak doğumlu- Hussein Erkan ile birlikte yazdıkları makalenin başlığı şu:
“ABD Kandil’e Komşu Geliyor!”
Bu yazıya geleceğim…
Ama neden Yıldırım’ın yazısını alıntılayacağımı söyleyeyim:
Bakınız…
İki haftadır bu köşede…
– “Mehmetçik emperyalizm­le savaşıyor” dediğimde kimi “solcular” sitem mailleri attı! Dedim ki… Bu arkadaşlara ben yanıt vermeyeyim; Hasan H. Yıldırım cevap versin! Baksınlar bakalım kimi Kürtler nerelere savruldu? Kimlerin gölgesi altına girmek istiyorlar?
Gelelim makaleye…
Bakalım KAWA yöneticisi Hasan H. Yıldırım ne yazdı

“Umudumuz GOP” “(…) Kürdler bir kere eski alışkanlıklarını terk etmeli­dir. Hepimizin bildiği gibi eski alışkanlıklarımızdan bir türlü kurtulamıyoruz. Beynimizin bir hücresinden aniden depreşiyor:
‘ABD, Kürdleri sattı’, ‘ABD ikili oynuyor’, ‘ABD, istese Türkleri durdurabilir’, ‘ABD, bir gün bizi bırakırsa halimiz ne olur’ gibi düşünceler ortaya dökülür.
Bu düşünceler nerede kay­naklanıyor dersiniz?
Bunun esas nedeni süreci ve de ABD’nin 21.Yüzyılın GOP -Genişletilmiş...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomik oylama modeli 28 Mart 2024 | 555 Okunma Erdoğan’ı bekleyen sürpriz 27 Mart 2024 | 7.225 Okunma Taraftarların hezeyanı 22 Mart 2024 | 571 Okunma Medyadaki algı 21 Mart 2024 | 786 Okunma Yuh artık 20 Mart 2024 | 2.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar