Boğaz’daki lokanta

Bu konuya girmeyi hiç düşünmüyordum… Bir cümlelik ayrıntı üzerime kaldı. Halbuki amacım “İn­giliz Parmağı” başlıklı yazımda Türkiye’deki dincile­rin Batılı...

Bu konuya girmeyi hiç düşünmüyordum…
Bir cümlelik ayrıntı üzerime kaldı. Halbuki amacım “İn­giliz Parmağı” başlıklı yazımda Türkiye’deki dincile­rin Batılı istihbarat ör­gütleriyle girift ilişkilerini göz önüne sermekti. Tabii bu konu işlerine gelmedi. Yok “lokanta”, yok “mekan” diye­rek konuyu gargaraya getir­meye çalıştılar.
Örneğin… Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğ­lu’nu A Haber’de izledim. Bunca yılın politikacısı, siyasi davaların avukatı ve Kadir Mı­sıroğlu’nun ta İstanbul Hukuk Fakültesi’nden arkadaşı, her dönem avukatı “Milli Görüş­çü” Müftüoğlu’nun sözlerine şaşırdım!
A Haber, “Soner Yalçın’ın yazdığı Kadir Mısıroğlu’nun 10 milyon dolarlık lokantası” dedi, haberinde. Ben böyle bir şey yazmadım. Benim yazım ortada. Fotoğraf falan da yayımlamadım. Bunlar yazı işlerinin tercihidir. Bunlar önemli değil. Asıl…
İsmail Müftüoğlu’nun, “ai­diyet adına yapılan haberler doğru değil” demesi ilginçti. 61 yıldır Üsküdar’da yaşayan eski Bakan Müftüoğlu ya artık hafıza sorunun­dan ya da işine gelmediği için hakikati söylemiyor!
Bakınız:
A Haber evine gidip Kadir Mısıroğlu ile röportaj yap­tı.”Buranın tapusu 40 seneden fazladır benim, ta 1977’den beri. Mal sahibi olmak suç mu, burada kusur nerde” dedi. Mısıroğlu!
A Haber bu sözleri ya­yınlamadı!
Müftüoğlu’nun sözlerini verdi. İşte yandaş gazetecilik budur!
Hakikati yazmak yine bana kaldı…

İşte gerçekler İsmail Müftüoğlu ve Kadir Mısıroğlu’nun yolları sadece siyasi mücadelede kesişmedi. Ailelerin ticari ortaklıkla­rı da var.
Mısıroğlu 1991’de sığın­dığı İngiltere’den Türkiye’ye döndü....
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomik oylama modeli 28 Mart 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ı bekleyen sürpriz 27 Mart 2024 | 7.205 Okunma Taraftarların hezeyanı 22 Mart 2024 | 570 Okunma Medyadaki algı 21 Mart 2024 | 786 Okunma Yuh artık 20 Mart 2024 | 2.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar