Asıl düşman Asıl hedef

Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın'ın bugünkü (15.11.2022)''Asıl düşman Asıl hedef'' başlıklı yazısı.

Beyoğlu saldırısını kim yaptı?

Kodlarını çözmek için perde arkasındaki asıl düşmanı keşfetmek şart.

Bazı ipuçları yazayım:

Öcalan şunu demiştir:

-“Devrim için öncünün sağlamlılığı şarttır, fakat bu yetmez. Derin toplumsal bunalımın olması ikinci şarttır, fakat bu da yetmez. Üçüncü ve en önemli şart olarak kitleler destekler konuma geldiğinde devrimin zaferi garanti altına alınmış demektir.”

Evet, bir terör örgütü için halkın desteği çok önemlidir. Ki eylemlerin öncelikli hedefi budur.

Peki… Beyoğlu'na sivillere yönelik bombayla halk desteği sağlanabilir mi?

Bunun yanıtı için Soğuk Savaş'ın bittiği 1990'lara dönmek lazım.


Sovyetler Birliği yıkılıp ABD “imparator” olunca sosyalist PKK, adını-bayrağını ve “dilini” değiştirdi! Demokrasi, insan hakları, iklim-çevre, yerel yönetimlerin güçlenmesi/ özerklik gibi kavramlar dilinden düşmez oldu.

Tesadüf değildi; o dönem Birleşmiş Milletler, Orta Amerika'dan başlayıp Afrika'dan Asya'ya uzanan şiddete dayalı örgütleri legal siyaset içine sokma çalışmasına başladı.

PKK, Batı'ya barışçıl görünme manevrası yaptı.

Mesela, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu vd. kuruluşlara “gözlemci” olma talebini iletti.

Mesela, Avrupa'nın göbeğinde “Sürgünde Kürt Parlamentosu” kurdu. Ki aynı dönemde Türkiye'de terör yerine sıklıkla “Serhildan” olarak adlandırdığı “sivil itaatsizlik” eylemlerine başvurdu.

Tek taraflı ateşkes dönemini başlattı. “Savaş misyonunu tamamladığını” açıkladı. Yani, örgütsel yapıda ve strateji-taktik alanında değişimler yaptı.

Ve fakat:

ABD'nin Irak işgali öncesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına yönelik hükümete yetki verilmesini isteyen 1 Mart Tezkeresi reddedildi, PKK tekrar teröre başladı. (Üstelik AKP iktidarı başta Kürtçe olmak üzere iyileştirici adımlar atmaya başlamışken!)


PKK öncelikle Türkiye'nin Batı şehirlerinde sivilleri hedef alan kanlı eylemlere yöneldi. 2004'ten günümüze beş yüzü aşkın sivili katletti. (Şu tesadüf değildi; bomba eylemlerinde sıklıkla kullandığı “Özgür Kadın Birimleri”/YJA STAR 2004 yılında kuruldu!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.171 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.506 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar