Aldatıcı kurnazlık

Rus yazar İvan Gonçarov yazdığı aynı ismi taşıyan eseriyle, “Oblomovculuk” diye yabancılaşma kavramının doğumuna sebep oldu.Şu satırlar anlamlı:–“Kurnazlık bozuk para gibidir....

Rus yazar İvan Gonçarov yazdığı aynı ismi taşıyan eseriyle, “Oblomovculuk” diye yabancılaşma kavramının doğumuna sebep oldu.

Şu satırlar anlamlı:

Kurnazlık bozuk para gibidir. Onunla büyük şeyler alınmaz. Bozuk para ile bir insan, ancak bir kaç saat yaşayabilir. Kurnazlıkla bir şeyi gizleyebilirsiniz, bir adamı aldatabilirsiniz ama onunla geniş ufka varamazsınız, büyük olayları bir sonuca götüremezsiniz. Kurnazlık kısa görüşlüdür, burnunun ucundakini görür, fakat çok defa insanı başkaları için hazırladığı tuzağa düşürür.”

Gonçarov aklıma geçen hafta düştü. AKP iktidarında uzun yıllar önemli bakanlık koltuğunda oturmuş siyasetçi görüşmemizde laf arasında şu sözü etti:

-“Ekrem Bey Cumhurbaşkanlığına aday olsaydı işimiz zordu!”

İmamoğlu’nun aday olmaması için iktidar –yargı kararı gibi– elinden geleni yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.267 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.507 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar