AKP’nin bayramı olsun!

Lider demekle lider olunmuyor!AKP’li arkadaşlarıma aynı sözü ediyorum; “keşke biz yanılsaydık; ama Erdoğan bizi hiç yanıltmadı!”Atatürk diyor ki, “Lider dediğin önde...

Lider demekle lider olunmuyor!
AKP’li arkadaşlarıma aynı sözü ediyorum; “keşke biz yanılsaydık; ama Erdoğan bizi hiç yanıltmadı!”
Atatürk diyor ki, “Lider dediğin önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır.”
Günümüzde “Kasımpaşalı yürüyüşü” ile lider olunur sanılıyor!
Erdoğan sadece Ortadoğu’da kaç yanlış yaptı? “Kardeşim” dediği Esat’a tavır alıp, Suriye iç savaşında taraf olmasının sonucudur; Trump’ın Golan Tepeleri kararı!
Bakın:
İç savaştan önce Suriye Silahlı Kuvvetleri, 220 bin kişilik personel gücüne sahip bölgenin en önemli askeri güçlerinden biriydi.
Suriye’de silahlı kuvvetler üç ana ordu şeklinde örgütlüydü. En güçlü 1. Ordu, Şam ve Golan Tepeleri ile Ürdün sınırı arasındaki bölgede görev yapıyordu.
Suriye askeri gücü özellikle, gerek menzil üstünlüğü gerekse hareket kabiliyeti olarak Batılı rakiplerine üstünlük sağlayan yeni nesil Rus SAM füze sistemleriyle kuvvetlendirilmişti.
Ülkede bir gün Golan Tepeleri’ni geri alma hayalini kurmayan bir Suriyeliye rastlamak çok zordur. Bu sebeple Suriye Ordusu’nun nihai hedefi hep Golan Tepeleri oldu.
İsrail’in de haklı olarak, Suriye Ordusu’nun bir gün mutlaka Golan Tepeleri’ne saldıracağı paranoyası vardı. Özellikle Suriye 1. Ordu’ya bağlı Cumhuriyet Muhafızları Mekanize Tümeni ve Golan Tepeleri’nde üstlenmiş 14.Özel Kuvvetler Tümeni’nden çok çekiniyordu.
Peki…
Suriye’de iç savaş çıkartanlar, IŞİD ve el-Nusra’yı ilk kime saldırttı dersiniz? Bildiniz; İsrail’in korkulu rüyası Suriye’nin Golan Tepeleri’ndeki ordu birliklerine!
Bakın hemen ardından ne oldu?

Halimiz perişan Kimin verdiğini tahmin etmek zor değil; IŞİD ve el- Nusra ellerindeki son derece teknolojik silah­larla ...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 6.509 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.504 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar