İhlas kriptoları

İhlas Haber Ajansı (İHA)…Hele bir dönem her yerde gözü-kulağı vardı. Kameraları sanki istihbarat örgütünün cihazı gibi olmayacak yerde kayıt yapardı! “Bizim Mahalle”...

İhlas Haber Ajansı (İHA)…
Hele bir dönem her yerde gözü-kulağı vardı. Kameraları sanki istihbarat örgütünün cihazı gibi olmayacak yerde kayıt yapardı!
“Bizim Mahalle” 1990’larda bu ajansa, “Kontr-Gerilla (Gladio) Film Merkezi” adını koydu!
Amerikan vatandaşı Mücahit Ören, 2008’de ülkesi ABD’den dönerken yanında keçi sakallı vatandaşını getirdi: Thomas Bonifield (d.1967).
İHA Genel Koordinatörü ve sonra İHA Genel Müdürü yapılan Thomas Bonifield kimdi?
Mücahit Ören’in açıklamasına göre gazeteciydi!
-ABD, Irak’a saldırdığında -merkezi New York Rockefeller Center’da bulunan- Amerikan’ın üç büyük televizyon kanalından biri olan NBC News’in Bağdat bürosunu kurdu.
-ABD Afganistan’a saldırdığında NBC News’in Kabil bürosunu kurdu.
Arizona State Üniversitesi mezunuydu; Sovyetler Birliği dağılırken Leningrad Devlet Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. Anadili İngilizce kadar Rusça biliyordu.
NBC News’in Moskova bürosunu altı yıl yönetti. İran’dan İsrail’e girip çıkmadığı Ortadoğu ülkesi kalmadı.
Böyle bir “kariyeri” varken 2008’de İHA’ya “transfer” oldu; belki de “atandı!” Geldiği dönemi anımsatırım; Ergenekon-Balyoz kumpaslarının başladığı süreç: “Ulusalcılar darbe yapacak” haberleri yaptılar sürekli…
Thomas becerikli adamdı; “Işıkçı” müritlere uyup sakal bıraktı!
Fakat…
Ne zaman ki 15 Temmuz FETÖ darbesi başarısız oldu Thomas apar topar ABD’ye döndü! NBC News’ten arkadaşları 15 Temmuz gecesi “darbe başarılı olsun” diye, “Erdoğan Almanya’ya kaçtı” yalanını dünyaya yaydı!
İhlas bünyesinde hep kripto simalar bulundu/bulunuyor…

İşte bir başkası Marc Isaiah Grossman (d. 1951)R...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Öğretmenim Ali Sirmen 19 Mart 2024 | 90 Okunma Basın-Yayın komünü 15 Mart 2024 | 331 Okunma Fenerbahçe, Dolar ve Erdoğan 13 Mart 2024 | 591 Okunma Ramazan Kanunnamesi 12 Mart 2024 | 139 Okunma Yalana karşı özgürlük arayışı 07 Mart 2024 | 477 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar