Önemli gelişme

İki arkadaşımla Erdoğan’ın Venezuela ziyaretini konuşuyorduk.Biri dedi ki; “Venezuela halkı açlıktan hayvanat bahçelerine saldırıyor…”Diğeri devam etti; “halk yollarda...

İki arkadaşımla Erdoğan’ın Venezuela ziyaretini konuşuyorduk.
Biri dedi ki; “Venezuela halkı açlıktan hayvanat bahçelerine saldırıyor…”
Diğeri devam etti; “halk yollarda Venezuela’dan kaçıyor…”
Dedim ki; “haber kaynağınız ne?”
Gazete, tv ve web siteleri dediler.
Yani… “Batı medyası!”
Yani… Çıkarları söz konusu oldu mu haber çizgilerini esnetmekte hiç çekinmeyen kurumlar! Dün övdüğünü bugün diktatör ilan ediverir! Ve bunun “haber paketi” çok şık olduğundan/objektif gibi göründüğünden kitleler nüansı anlayamaz.
Sonuçta, Batı medyası taraftır
Bunlar için, ABD ve -İngiltere dahil- AB’nin çıkarları hakikatten önce gelir.
Arkadaşlarıma sordum; “Venezuela neden dünyanın gündeminde? Diyelim ki, söyledikleriniz doğru, dünyada benzer hiç mi aç ülke yok?”
Ekledim:
Dünyada petrol kaynakları zengin hangi bağımsız ülke varsa, Batı medyası tarafından hedefe konuyor.
İlk akla gelen örnek Irak ve Saddam! Neler yazıldığını hatırlayın; hani dünyayı yok edecek kitlesel imha silahları vardı! İlk New York Times yazmadı mı bunu? Nasıl oluyor da şimdi bu Batı medyasının Venezuela haberleri sorgulanmadan kabul ediliyor?  Bir ülkeyi sadece karşıtlarının ya da düşmanlarının bakış açısıyla değerlendirmek ne kadar adil? Basit bir örnek vereyim:
Batı medyası Venezuela’daki hayvanat bahçesine kafayı taktı.
Son iki yıldır Guardian’dan Reuters’e “Aç Venezuelalılar hayvanat bahçesine saldırdı” haberi yapıyorlar!
İşin gerçeği, Venezuela’daki hayvan kaçakçılığı! Aynı Türkiye’de olduğu gibi hırsızlar hayvanları kaçırıp, kesip, satıyor!
Konuyu şuraya bağlayacağı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.151 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.505 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar