Suriye’den bulaşan

Suriye’deki savaş kolay kolay biteceğe benzemiyor. Bir yandan Türkiye’nin desteklediği cihatçı örgütler bazı bölgelerde Rusya’ya rağmen mevzi kazanıyor. Diğer yandan Türkiye’nin tüm...

Suriye’deki savaş kolay kolay biteceğe benzemiyor. Bir yandan Türkiye’nin desteklediği cihatçı örgütler bazı bölgelerde Rusya’ya rağmen mevzi kazanıyor. Diğer yandan Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen ABD’nin tam desteğini arkasına alan PYD/YPG güçleri etkilerini artırıyor. Dün gelen haberlere göreRakka-Musul hattını IŞİD’in elinden almışlar ki, bunun koalisyon güçleri indindeki değerlerini bir hayli artıracağına kuşku yok.

Türkiye ve Katar’da askeri müdahale ihtimalini giderek yükselten bir söylem gündemde yer bulurken, gelen haberler Rusya ile Suudi Arabistan’ın Esad sonrası Suriye hakkında yaptıkları görüşmelerde hayli mesafe katettiklerini gösteriyor.Karışık işaretler ve mesajlar içeren bu durumdan Suriye krizinin çözümünün pek de yakın olmadığı sonucuna varmak mümkün. Buna karşılık Suriye krizi Türkiye açısından uzun vadeye de yayılan ciddi birtakım riskleri devreye soktu.

Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarındaki IŞİD öğesi, ülkenin çeşitli yerlerinde bu örgüte sempatiyle bakanların ve uyuyan hücrelerin varlığı giderek artan bir güvenlik sorunu haline gelecek. Türkiye’nin istihbarat ve güvenlik güçlerininDiyarbakır, Suruç ve Ankara’da sergiledikleri zafiyet ya da dikkatsizlikten ders çıkarmamaları ya da kayıtsızlıklarından vazgeçmemeleri halinde durum daha da ciddileşecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar