Süleyman Bey

En az iki kuşak açısından Demirel’siz bir Türkiye mümkün değildi. Hayatımıza istesek de istemesek de damgasını vurmuştu. Kimileri için üç genç solcunun asılmasında...

En az iki kuşak açısından Demirel’siz bir Türkiye mümkün değildi. Hayatımıza istesek de istemesek de damgasını vurmuştu. Kimileri için üç genç solcunun asılmasında gösterdiği dehşet uyandıran ısrar ve heyecanla, Milliyetçi Cephe hükümetlerinin siciliyle anılacaktı. Kimilerine göre ise kendince sürdürdüğü, belli bir egemenlik, meşruiyet ve sınırlı demokrasi arayışına dayalı mücadelesi, hırsı, azmi nedeniyle siyasi tarihte müstesna bir konuma yerleştirilecekti.

Bir birey olaraksa Süleyman Demirel çalışkan, müthiş zeki, güçlü hafızasıyla herkesi etkilemekten müthiş zevk alan ve yakınında yer alanların anlattığına göre de, nüktedan bir keyif insanıydı. 

Siyaset ve onun siyaset anlayışının temelini teşkil eden kalkınmacılık galiba tüm hayatıydı. Kökleri ve doğduğu dönemin fukaralığının, imkânsızlığının aşılması tutkusunun onun itici gücü olduğu belliydi. Bunu sağlamak için her zaman doğru tercihleri yapıp yapmadığı ayrı bir bahistir. Tabii bir de, hiçbir zaman kendilerinden hesap sormadığı askerlerin kendisini attığı kuyudan çıkmak için verdiği kavga tanımlardı hayatını. Ne var ki, bu kavga yalnızca kendi siyaset hakkının elde edilmesine kadardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar