Rusya’nın hamlesi yetmeyebilir

Kimisi dertten kimisi kederden Rusya’nın, Esad rejimini korumaya ve kendisini ön plana çıkarmaya yönelik Suriye hamlelerini konuşurken pazar günkü New York Times Gazetesi’nde önemli bir haber vardı. Bu haber Rusya’nın...

Kimisi dertten kimisi kederden Rusya’nın, Esad rejimini korumaya ve kendisini ön plana çıkarmaya yönelik Suriye hamlelerini konuşurken pazar günkü New York Times Gazetesi’nde önemli bir haber vardı. Bu haber Rusya’nın yaptıkları, ABD ile bir anlaşmaya varılıp varılmayacağı, şekillenen İran-Irak-Rusya işbirliğinin ne sonuç vereceği gibi soruların yanıtlanabilmesi için mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir durumu anlatıyordu.

Haberin başlığı “Küresel çabalara rağmen binlerce kişi (IŞ)İD’e katılmak üzere Suriye’ye geliyor” idi. Bir yandan örgüte savaş açan koalisyonun hava saldırıları sonucu 10 bin kişinin öldüğü haberleri, diğer yandan istediklerini bulamadıkları veya şiddetin boyutlarından bezdikleri için geriye dönenlerin hikâyeleri ortalığı sarmışken bu bilgi epeyce şaşırtıcıydı.

Nitekim Amerikan Kongresi için 6 aydır hazırlanmakta olan bir raporda da tüm tedbirlere rağmen ABD’den cihatçılara katılanların önlenemediği kayda geçiyordu. Gerçi örgüt eskiden sahip olduğu ivmeye sahip değildi ve kontrol altında tuttuğu alanı da genişletemiyordu. Ama buna rağmen özellikle internet üzerinden cezbedebildiklerinin sayısı artıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar