Rehin olmak

Olaylar çok baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Her şeyi anlamlandırabilmek kolay değil. Ne yeterince üzülebilecek, yas tutacak ne de sağlıklı şekilde düşünebilecek imkânı bulabiliyoruz....

Olaylar çok baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Her şeyi anlamlandırabilmek kolay değil. Ne yeterince üzülebilecek, yas tutacak ne de sağlıklı şekilde düşünebilecek imkânı bulabiliyoruz. Bulsak bile ortak duygular, kaygılar, çözümler üretebilme yetimizi yitirmiş olmanın kâbusu üzerimize çöküyor. Siyaset alanının nobranlığı ve tefessüh etmiş haliyle birlikte.

Genel tabloya baktığımızda ortaya çıkan bariz iki gerçeklik var.

Birincisi, ülkenin yöneticilerinin kâh donanımsızlık, kâh ideolojik tutum, kâh ihtiras nedeniyle verdikleri kararların, yaptıkları işlerin kabarık faturasının ülkenin önüne gelmesi. Bu faturanın takdiminde illa komplo filan aramaya da gerek yok. Bunca hata, bunca inat belayı zaten davet ederdi.

İkincisi, Türkiye toplumunun geleceğinin birbirinden farklı unsurlar tarafından rehin alınması. Medyascope’ta yayınlanan mülakatında Dr. Behlül Özkan, IŞİD’in Türkiye’yi rehin aldığını savunuyordu.

İdeolojik olarak bu gaddar örgüte cephe açılamayınca, kafası allak bullak edilmiş bazı toplumsal katmanların örgüte sempati duymaları engellenemiyordu. IŞİD’in niteliği, projesi, vahşeti ya geçiştiriliyor ya da önemsenmiyordu. Atatürk Havalimanı saldırısının ardından örgütün Türkiye’ye karşı açtığı savaş alenileşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar