Orlando gölgesinde Trump tehlikesi

Orlando’da Pulse adlı, eşcinsellerin gittiği bir barda Afgan kökenli AmerikalıOmar Metin’in yaptığı katliama üç düzeyde bakmak mümkün. Birincisi, bunun eşcinsellere yönelik bir nefret saldırısı...

Orlando’da Pulse adlı, eşcinsellerin gittiği bir barda Afgan kökenli AmerikalıOmar Metin’in yaptığı katliama üç düzeyde bakmak mümkün. Birincisi, bunun eşcinsellere yönelik bir nefret saldırısı olması. Nitekim California’da da bu ayın“Eşcinsel gurur ayı” olması nedeniyle yapılacak büyük yürüyüşe katliam amacıyla gitmekte olan birisi aynı gün yakalandı.

İkincisi, ABD’de savaş için geliştirilmiş silah teknolojisi içeren ve müthiş ölümcül silahların bakkaldan ekmek alır gibi, sathi bir kimlik taraması ardından satın alınabilmesinin sonuçları. Üçüncüsü ise, katilin elinde AR-15 yarı otomatik tüfeği ve tabancasıyla kıyım yapmaya gitmeden önce, 911’i arayarak IŞİD’e bağlılığını ilan etmesi ve Boston Maratonu’nda bomba patlatan Çeçen kökenli teröristlere atıfta bulunmasının çağrıştırdıkları.

İkincisinden başlayacak olursak, daha önceki benzer katliamlarda olduğu gibi, silah lobisi ve destekçileri bu kadar güçlü silahların, bu denli kolay elde edilmesinin işlenen suçların boyutunda hiçbir etkisi olmadığını savundu. Hiçbir katliam, gözü dönmüş silah üreticilerini müthiş öldürücü olan silahların satılmasına sınırlama konması, kimlik denetimlerinin daha sıkı yapılması, terörden arananlara silah satılmamasının sağlanması gibi tedbirlerin alınmasına razı edemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar