Karar zamanına doğru

Giderek yerleşik bir devlet haline gelme yolundaki (IŞ)İD, kollarının ne kadar uzun olduğunu aynı günde üç farklı yerde düzenleyebildiği terör eylemleri ve katliamlarla gösterdi.Bu durumda (IŞ)İD...

Giderek yerleşik bir devlet haline gelme yolundaki (IŞ)İD, kollarının ne kadar uzun olduğunu aynı günde üç farklı yerde düzenleyebildiği terör eylemleri ve katliamlarla gösterdi.

Bu durumda (IŞ)İD idaresinin çok kısa sürede tarihe karışmayacağını varsaymak yanlış olmaz. Zaten İran rejim bir hayli zayıflasa da Esad’ın gitmesine hâlâ izin vermeme kararlılığını sürdürüyor. Esad ise Murat Yetkin’in dünkü yazısında aktardığı istihbarat bilgilerine göre hâlâ (IŞ)İD’e işbirliği teklif edebiliyor. Bu kez de Hatay-Kilis hattına doğru bir ilerlemeyi hava kuvvetleriyle destekleyerek Türkiye’nin Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapılarını tehlikeye atacak bir adımı destekliyor. 

(IŞ)İD bugüne dek işgal ettiği yerlerin yalnızca ikisinden çıkarılabildi. Birisi Irak’taki Tikrit, diğeri ise Türkiye sınırının hemen ötesindeki Telabyad. Bir de geçen yıl büyük bir hırsla saldırdığı Kobani’yi düşürmeyi başaramamıştı. Bu kentlerdeki çatışmaların hepsinde de ABD hava kuvvetleri savaşçılara büyük destek sağlamıştı. 

Son ikisinde (IŞ)İD’e yenilgiyi tattıranlar Suriye Kürtlerinin örgütleri ve onlara yardıma giden PKK ile Türkiye Kürtleri olmuştu. Ancak buna rağmen üç gün önce (IŞ)İD Kobani’de katliam yapabilecek eylemleri örgütlemeyi de becermişti. Üstelik Telabyad’ın düşmesinin ardından “başkenti” Rakka’yı savunma derdine düşmesi gerekirken bu eylemleri gerçekleştirebildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar