Fasulyede yüzde kırk, diplomada yüzde elli indirim!

Dünkü gazetelerde, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un yüksek eğitimin kalitesizliği konusunda attığı twitler ve kendisi ile yapılmış mülâkatlar vardı. Socar’ın ne olduğunu...

Dünkü gazetelerde, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un yüksek eğitimin kalitesizliği konusunda attığı twitler ve kendisi ile yapılmış mülâkatlar vardı. 

Socar’ın ne olduğunu bilmiyordum; okuduğum haberlerde de söylenmiyordu.Yavuz Semerci’ye sorup öğrendim: Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi imiş ve SOCAR diye yazılması gerekirmiş.

Çöp kutusunun gönderilen CV’lerle, yani iş arayanların yolladıkları hayat hikâyeleri ile dolu olduğunu söyleyen Kenan Yavuz artık meslekî eğitime ağırlık verilmesini istiyor, kapısının üniversite mezunlarına kapalı olduğunu söylüyor ve meslek eğitimi almış işçi istihdam edeceğini anlatıyordu. 

Yavuz’un çok doğru başka tesbitleri de vardı: Anadolu’nun köylerine uluslararası ilişkiler bölümleri açan YÖK’e hitaben “Yazık değil mi bu çocuklara, onlara ümit bağlamış ailelere?” diye soruyor, “sitcom üniversitelere giden öğrencinin hayatının kararacağını, iş bulamayacaklarını” anlatıyordu. 

Kenan Bey gayet haklı! Anadolu’nun ücra bir köşesinde açılmış bir üniversite düşünün... “Uluslararası ilişkiler” bölümünde doğru dürüst bir yabancı dil öğretilmesin, üstelik o bölümün öğrencilerinin çoğu değil başka memleketleri, o zamana kadar tek bir yabancı bile görmemiş olsunlar! 

KAMERA YOK, ÇİZİMİ VAR!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 515 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.811 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar