Dış politika turu

Dış politikada trafik hızlandı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Türkiye’ye yaptığı ziyaret bu bakımdan en çok göze çarpan gelişmeydi. Bu ziyaretin ardından Türkiye’deki yetkililerin...

Dış politikada trafik hızlandı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Türkiye’ye yaptığı ziyaret bu bakımdan en çok göze çarpan gelişmeydi. Bu ziyaretin ardından Türkiye’deki yetkililerin beklediği gibi AB ile bir nikâh tazelenmesi söz konusu olacak mıdır sorusu şimdilik yerinde duruyor. Böyle bir yola girilmesi ihtimali üç ay öncesine göre herhalde daha güçlü.

Bunun da en önemli sebebi Avrupa devletlerinin Suriyeli mülteciler krizi nedeniyle paniğe kapılmaları. Sorunların çözümünde tek başına belirleyici olmasa bile coğrafi konumu itibarıyla Türkiye’nin işbirliği olmadan ilerleme kaydetmek, Suriye’den kaynaklanan sorunların yayılmasını engellemek mümkün değil.

Bir gazeteci grubuyla görüşlerini ve değerlendirmelerini paylaşan bir kaynak“sadece Suriye meselesi değil etrafımızdaki istikrarsızlık alanlarının Avrupa’ya etkilerinin ya Türkiye’de duracağını ya da Türkiye üzerinden oraya ulaşacağını”söyledi. Ankara’nın görüşü bu krizle birlikte ortaya çıkan işbirliği imkânlarının Türkiye’nin üyelik sürecini canlandıracağı yönünde. Yani mülteci konusunda işbirliği yapıp üyelik konusunun tekrar buzdolabına konması Türkiye açısından mantıklı ve doğru bulunmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar