Brexit’ten sonra

Gelecekte bugünlerin tarihi yazıldığında Birleşik Krallık’ta yapılan referandum herhalde önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçecektir. En kısa şekilde söylemek gerekirse, liberal modelin...

Gelecekte bugünlerin tarihi yazıldığında Birleşik Krallık’ta yapılan referandum herhalde önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçecektir. En kısa şekilde söylemek gerekirse, liberal modelin seçkinlerinin toplumsal talepleri karşılama konusundaki eksiklikleri, isteksizlikleri ya da kayıtsızlıkları, giderek kabaran bir itiraz dalgasını besledi.

Şimdi tüm gelişmiş ülkelerde ekonomik çıkarlarını baskı altında hisseden, alışık olduğu güvencelerin teker teker avuçlarından kaymakta olduğunu düşünen, gelecek kaygısı duyan ve kültürel olarak dışlanmışlığın eziklikle karışık öfkesini sürekli içinde besleyen bir alt sınıf isyanı başladı.

Bu isyanın hedeflerinin doğru ya da yanlış olması isyancılar açısından önem taşımıyor. İsyanı sürükleyen liderlerin bir yeni toplumsal modeli şekillendirmede ne ölçüde başarılı olacakları bilinmiyor. Hatta isyan edenlerin bu isyanın başarıya ulaşması halinde kendilerini daha zor durumda bulmaları ihtimali de güçlü. Ne var ki isyan mantığın değil duyguların sesini dinliyor ve benzer tüm halkçı hareketlerde olduğu gibi bir devr-i saadetin arayışı içinde öfkesini ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar