Bayrama girerken Şark-ül Avsat

Bayram arifesinde Ortadoğu’nun hali çok parlak gözükmüyor. ABD’nin İran’a karşı tutumunu giderek sertleştirmesi, bunun sonucunda giderek eski muhafazakâr dış politikasından vazgeçen Suudi...

Bayram arifesinde Ortadoğu’nun hali çok parlak gözükmüyor. ABD’nin İran’a karşı tutumunu giderek sertleştirmesi, bunun sonucunda giderek eski muhafazakâr dış politikasından vazgeçen Suudi Arabistan’ın saldırganlığının artması, genelde sakin kalan Körfez bölgesinde de harareti yükseltti.

Tam anlamıyla bir insanlık faciası halinde süregelen Yemen savaşının müsebbibi ve başarısız saldırganı Suudi Arabistan. Yaşanan felaket karşısında ne Arap dünyasının ne de Müslüman çoğunluklu ülkelerin ses çıkarabiliyor oluşu ise bu bayram döneminde daha da hazin bir tablo ortaya çıkarıyor. Yemenlilerin dramı daha çok uzun süreceğe benzer.

Tahran ile Körfez bölgesi ve genel anlamıyla Ortadoğu’da bir hegemonya yarışına çıkan ve muhtemelen bunu kazanabilecek durumda da olmayan Suudi Arabistan’da Kral Selman’ın küçük oğlu Muhammed bin Selman veliaht ilan edildi. Uzun zamandır elindeki gücü pekiştiren genç prens, rivayete göre Katar’a yönelik, Birleşik Arap Emirlikleri’nce de desteklenen saldırgan siyasetin de mimarı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar