Yine şort kavgası başlamasın n’olur!

Yaz geldi, yine yeniden şort muhabbeti başladı… Moda dünyasının usta isimlerinden Yıldırım Mayruk konuşmuş bu kez...

Bir röportaj vermiş, 25 yıl önceki şıklığın artık kalmadığını söylerken şu cümleleri sarf etmiş:

“İstanbul gibi 17-18 milyonluk bir şehirde kalçalarını kapatmayan şortlarla gezen kadınları yadırgıyorum. Bana çok müstehcen geliyor. Burada şort giyilmez, git adaya orada şortunu giy!”

Tabii hemen ‘Yıldırım Mayruk da şortumuza karışacaksa…’ diye başlayan cümleler. İnsanlar tepkili çünkü kimse kimsenin şortuna da, başörtüsüne de karışmasın istiyoruz. Kıyafet üzerinden yapılan tartışmalardan artık kurtulalım istiyoruz, herkes kendinden sorumlu olsun arzusu taşıyoruz. ‘Sokakta şorta karşıysan bu senin sorunun dostum’ demek istiyoruz. Hele de ‘git adaya giy’ demek tamamen ötekileştirmek demek; kulağa epeyce kötü geliyor... Bu hikayelerden canımız yandığı için, cümleler böyle kurulmasın istiyoruz. Amaaa….

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar