Yeni AKM çok iddialı

İstanbul’un en büyük kültür sanat projelerinden Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşaatındaydım cuma sabahı... Herkes ortaya nasıl bir yapı çıkacak, ne zaman bitecek diye merakla beklerken;...

İstanbul’un en büyük kültür sanat projelerinden Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşaatındaydım cuma sabahı... Herkes ortaya nasıl bir yapı çıkacak, ne zaman bitecek diye merakla beklerken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir sürpriz yaptı ve projenin mimarı Murat Tabanlıoğlu’nu da yanına alarak gazetecilere inşaatı gezdirdi ve merakları giderdi. En baştan söyleyeyim; hem mimari olarak, hem yönetim olarak müthiş bir AKM geliyor. Öncelikle 2038 kişilik opera salonu, daha küçük ve çok amaçlı salonlar, dev bir kütüphane, sergi alanları, kafe, tasarım dükkanı, çocuk sanat merkezi gibi pek çok alan var.

Dev opera salonu hele; gerçekten müthiş görünüyor. Las Vegas’ta kullanılan sahne mekanikleri uygulanacak burada. Dünyanın sayılı kültür merkezleri arasına girecek bir iddiası var yani. Tabii iyi işletilirse ve doğru politikalarla yönetilirse! İşte bu noktada Bakan Ersoy, müjdeyi veriyor: Bu dev kültür sanat merkezi, ticari bir kuruluş gibi yönetilecek. Bunun için de özel sektörden profesyonel yöneticilerin yer alacağı 85 kişilik uzman bir kadro oluşturuluyor.

Burada gerçekleşecek gösterimlere, kültür sanat programlarına da yine bir sanat kurulu karar verecek. İçinde çok değerli ve uluslararası isimlerin yer aldığı bir kurul. AKM’yle ilgili en büyük merak bu konudaydı, belli ki en doğru karar verilmiş. Böyle özel ve iddialı bir yapıya da bu yakışırdı bence.

Bir başka merak edilen konu daha… AKM’nin adı değişmeyecek; Atatürk Kültür Merkezi olarak kalacak. Logosu da belli. (Başlığın yanında) Modern ve gayet şık. AKM’nin yurtdışındaki benzerlerinden dört kat ucuza ve daha hızlı bitirildiğinin altını çizen Bakan Ersoy; açılış tarihi olarak 29 Ekim’i planladıklarını söyledi. Açılışa özel bir beste de hazırlanıyormuş bu arada. Açılış yapıldığında, bölge 24 saat yaşayacak bir hal alacak belli ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar