Türk mutfağı dünyaya açılıyor

‘Türk mutfağını tanıtmalıyız’, ‘Türk mutfağı kebaptan ibaret değil’ diye yıllardır söylenip dururuz... Ancak bu işe kişisel olarak emek verenler olsa da, bu konuda bir devlet politikası...

‘Türk mutfağını tanıtmalıyız’, ‘Türk mutfağı kebaptan ibaret değil’ diye yıllardır söylenip dururuz... Ancak bu işe kişisel olarak emek verenler olsa da, bu konuda bir devlet politikası geliştirilmemişti bugüne kadar. Şimdi bu durum değişiyor. Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak için müthiş bir kitap çıkarılıyor. Hem de asırlık tariflerle hazırlanmış bir kitap. Emine Erdoğan öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile ünlü şef ve akademisyenlerin katkılarıyla bir kitap hazırlanıyor.

‘Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle’ isimli bu kitapla; Türk mutfağını sadece geçmişe ve geleneğe değil, geleceğe iz bırakan bir yaklaşımla uluslararası ölçekte tanıtmak amaçlanıyor. Sağlıklı, atıksız ve geleneksel tarifleri barındıran kitap; 5 danışman, 14 ünlü şefin katkılarıyla hazırlandı. Kitap; Cumhurbaşkanlığı Yayınları’ndan ‘prestij kitap’ olarak yayınlanacak; tanıtımı uluslararası ve üst düzey yapılacak.

Emine Erdoğan dünya ülkelerinin ‘First Lady’lerine kitabın İngilizce basımını hediye edecek. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları’ndan Türkçe olarak basılacak kitap Ekim 2021 itibariyle kitapevlerinde satışa sunulacak ve dünya dillerine çevrilecek. Kitap dünyanın önde gelen kütüphanelerinde, kitap fuarlarında, kitapevlerinde de yerini alacak.

5 DANIŞMAN, 14 ÜNLÜ ŞEFİN KATKILARIYLA

Önümüzdeki cumartesi Cam ve Billur Müzesi’nde tanıtımı yapılacak ‘Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle’ isimli kitaba katkı sağlayan isimler arasında, kimler yok ki... Kitap; Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Günay Kut, Doç. Dr. Özge Samancı ve Dr. Gönül Paksoy danışmanlığında, Ebru Erke’nin koordinatörlüğünde hazırlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar