Televole retrosu mu bu?

Magazin gündemine bakınca, 90’lı yıllara ışınlandığımızı düşünüyorum... ‘Nasıl ya?’ diyorum bazen. Bir gıdım bile ilerlemedik mi biz? Çünkü o kadar Televole...

Magazin gündemine bakınca, 90’lı yıllara ışınlandığımızı düşünüyorum... ‘Nasıl ya?’ diyorum bazen. Bir gıdım bile ilerlemedik mi biz? Çünkü o kadar Televole tadında ki çok şey! Mesela hayatımıza sosyal medya girdi, dijital platformlar girdi, başka başka insanlar/meslekler girdi, başka başka gündemler var artık. Ama biz o günleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Sürreal bir hâl! 90’lar magazin figürlerinin hepsi yine ekranda mesela.

Bülent Ersoy ve Mustafa Keser polemiği, eskiyi hiç aratmıyor. M. Ali Erbil başka bir varlık sebebi yokmuş gibi yine taciz iddiaları ve kadınlarla ilgili konuşuyor. Şöhrete yeni kavuşmuş delikanlılar, görüntülendikleri kadını hiçe sayıp “Kariyerim” diyecek kadar küflü kafada! Ne yaşıyoruz biz gerçekten?

Çok acayip gerçekten… Ortada bir taciz iddiası var ve herkes tarafını seçmiş. Taciz iddiasında bulunan kişi, sosyal medya fenomeni ve şarkıcı; Ece Ronay. ‘Taciz etti’ diyerek suçladığı kişi, Mehmet Ali Erbil. Erbil’in meslektaşları, sunucu dostları ‘reklam peşinde’ diyerek kızı suçluyor; Mali’nin çapkınlığını bilenler de, onu! Benim okuduklarımdan anladığım ise, iki ucu… Neyse tuhaf işte.

Şimdi, Mehmet Ali Erbil’e baktığımda… Yıllardır çapkınlık hikayesi dışında bir şey duymadığımız, delirmiş gibi eski ilişkilerini gündeme getirerek polemik çıkaran, eski dostlarına sataşıp özür dileyerek kendi değerini düşüren, ‘keşke sussa artık’ dediğimiz bir isim.

Ece Ronay’a baktığımda… Benim eksiğimdir belki, adını hiç duymamıştım ama az önce tariflediğim ünlüyü klibinde oynatmayı tercih eden, onunla uzun uzun yazışan, belli ki samimiyeti olan biri. Hiç sağa sola çekmeyin yazdıklarımı; ‘başına gelenleri haketmiş’ gibi bir şey asla demiyorum, demem de! Kimse tacizi hak etmez, kimsenin kimseyi taciz etmeye sebebi olamaz! Orayı geçin. Ama birinin ‘ünlü çapkın’ gibi bir kartviziti varsa, neden bunu yaparsın?! Yani neden klibinde Mali’yi oynatırsın ki? Hayır, klip yıldızı mı oldu Mali? Atlamış olmayayım diye soruyorum.

Bitmedi… Erbil’in, Ece Ronay’ın nişanlısıyla poz verip “Aramızda anlaştık” tadındaki açıklamaları daha enteresan. Ne zamandır erkekler aralarında anlaşınca, taciz iddiası düşüyor? Yine erkekler karar verdi olayın olduğuna ya da olmadığına, öyle mi? Nereden baksan ortada garabet bir durum var. Hatta öyle bir durum ki, kimseyi suçlamadan, kimseyi de aklamadan oturup ancak izleyebilirim. İyi olan kazansın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 147 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar