Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...

Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazanmış A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı alkışlamak yerine, onların şortlarına ve bacaklarına kafaların takıldığı günlerde…

Bir başka Türk kadınının başarısını aldık uzak diyarlardan. Arizona Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Betül Kaçar, evrende yaşamın izlerini araştıran yeni bir NASA ekibine kabul edildi.

Müthiş bir başarı, müthiş bir kariyer. Tebrik ediyorum. Peki bu haberi, neden yukarıdaki olumsuz örnekle birlikte verdim dersiniz? ‘Parlak beyinler neden yurtdışına gidiyor?’ sorusunun cevabı olsun diye! Kadınlar almış başını gidiyor, başka hikayelerin peşinde koşuyor, büyük imzalar atıyor ama bir kısım ‘adam’ hâlâ kadınlar adına boş boş konuşuyor.

Onlar adına karar veriyor, eleştiriyor, hizaya sokmaya çalışıyor, ayar çekiyor. Hala kadınları, kocalarına şikayet ediyor! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar