‘Sebat’ ettikleri için bu kızları çok sevdik

Onlar Türkiye’nin yüzünü güldürdü… Voleybolu da futbol maçları kadar izlettirdi… Azimleri, çalışkanlıkları, aydınlık yüzleri moral verdi, motive etti Türkiye’yi. Kadın...

Onlar Türkiye’nin yüzünü güldürdü… Voleybolu da futbol maçları kadar izlettirdi… Azimleri, çalışkanlıkları, aydınlık yüzleri moral verdi, motive etti Türkiye’yi. Kadın Voleybol Milli Takımı’nın hikayesi ve ‘Biz bu kızları neden sevdik?’ sorusu sorulmalıydı mutlaka. İşte geçen akşam o cevabı beyaz perdede izledik. ‘Filenin Sultanları: Sebat’; takımın 2019 Avrupa Şampiyonası’ndan bugüne kadar olan serüvenini ve bu serüvenin kahramanlarının hikayesini anlatıyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, (ki kendisi ne kadar babacan, ne tatlı biri; izleyince göreceksiniz), baş antrenör Giovanni Guidetti, teknik ekip ve oyuncular maçlarda yaşadıkları heyecanı, hayal kırıklıklarını, neden kaybettiklerini/kazandıklarını, bazı maçları nasıl çevirdiklerini öyle samimi anlatıyor ki, izlemeye doyamadım.

En son Michael Jordan belgeselini bu kadar ilgiyle izlemiştim. Bu da tam o tatta. Şimdilik iki bölüm izledik, toplamda 6 bölüm olacak. Devamında ise olimpiyat yolculuğu anlatılacak. Yakında dijital bir platformda ya da TRT’de izlenebilecek.

İşin başka güzelliği de şu: Kadınların çoğu zaman yok sayıldığı bir ülkede, şortlarının bile tartışıldığı bir ülkede; onların başarılarını belgesele dönüştürmek o kadar değerli ki. O yüzden takımın sponsoru Axa Sigorta’yı alkışlıyorum. Hem kadınlara değer kattıkları için, hem de bu şahane belgesel için.

Zaten galada Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ile ayaküstü konuştuğumuzda, “Takım o kadar başarılı ki, sponsorlarıyız bile demek istemiyoruz, biz onların destek ortağıyız” dedi. “Sebat zor bir isim ama…” deyince de şöyle söyledi: “Evet ama çok da değerli bir kelime. İşi sonuna kadar götürmek, direnmek var içinde.

Kızların yaptığı da tam bu” dedi. Resmen kızların ‘emin ellerde’ olduğunu hissettirdi. Kızlar da, destekçileri de iyi ki varlar. Bize böyle güzellikler ve heyecanlar yaşattıkları için hepsine sonsuz teşekkürler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar