Sanat ve sergilerle normale dönüş

1 Haziran’dan itibaren normalleşmeyi umuyoruz. Kafelerin, restoranların hiç değilse dış mekanlarının açılmasını, sürenin gece 24.00’e kadar uzatılmasını diliyoruz. Tabii herkesin dileği...

1 Haziran’dan itibaren normalleşmeyi umuyoruz. Kafelerin, restoranların hiç değilse dış mekanlarının açılmasını, sürenin gece 24.00’e kadar uzatılmasını diliyoruz. Tabii herkesin dileği, özlediği de farklı. Bakalım özlediklerimize ne zaman kavuşacağız, şartlar buna ne zaman izin verecek ama hiç değilse sanat dünyasından güzel haberler var.... Geçen sene pandemi yüzünden çevrimiçi yapılan çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 1 Haziran’dan itibaren fiziksel olarak açılıyor. 1-2 Haziran’da VIP ön izleme, 3-6 Haziran tarihleri arasında genel ziyaretçilere açık olacak Lütfi Kırdar’daki fuara, sadece yerli galeriler katılacak.

Tabii bu çağdaş sanat galerilerini görmek, Covid önlem ve tedbirleri ile mümkün olacak. Sınırlı sayıda bilet satılacak, kimse iki saatten fazla içeride kalamayacak. HES kodu ve ateş ölçümünü söylememe gerek bile yok. Uzun aradan sonra ilk kez böyle büyük bir etkinlik gerçekleşeceği için heyecanlı ve mutluyuz.

Bunun dışında Karaköy’deki Zülfaris Sinagogu’nda Taner Ceylan’ın ‘Olimpos Sergileri 2’ isimli sergisi var. Şehrin çok konuşulan ve fiziksel olarak gezilen sergilerinden. İlki bu yıl yapılacak olan İstanbul’un yeni çağdaş sanat fuarı Art Contact İstanbul ise Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde; 31 Mayıs’taki ön izleme ile kapısını açıyor. Sanatla açılışı yapalım, devamı da gelsin diyelim.

Bodrum ve Antalya’da sıkı önlemlerle bazı müzik festivallerinin başlayacağını duyurmuştum daha önce... İşte onlardan biri de Bursa’da yapılıyor. Bursa’da geçimini sokak müzisyenliği ile sağlayan, kentin farklı cadde ve sokaklarında sağlıksız ortamlarda sanatlarını icra ederken zaman zaman bölge esnafından da tepki alan sokak müzisyenleri; Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Bursa’nın Her Sokağı Ayrı Bir Şarkı’ projesiyle sağlıklı ortamlarda sanatlarını icra etme imkanına kavuşmuştu.

Bu proje ile hem sokak müzisyenlerine destek veren hem de gürültüyü önleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Bursa Sokak Sanatçıları Festivali düzenliyor. 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, sanatçılar şehrin 10 farklı noktasında performans sergileyecek; 3 Haziran’da dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovici’nin final konseri olacak. İşte bunlar biraz olsun moral veren haberler.

Hoşbeş nedir? “Selam sabah, hatır sorma, birbirine rastlayan iki ahbap arasında söylenen sözler…” Sözlük böyle diyor. Hoşbeş ihtiyacımızın pandemide tavan yaptığı da bir gerçek. Ama bu hoşbeş’lerdeki cüretkarlık bazen fazla gelmiyor mu? Psikolog Ülkü Parlak’ın hesabında ‘Hoşbeş Zorbalığı diye bir başlık görünce ilgimi çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar