Sahneden naklen

Pandemiden dolayı tiyatro salonları bir bir kapanıyor malum... Biz de şahane oyunlar izlemekten, gelişmekten, ufkumuzu açacak/bakış açımızı değiştirecek hikayelerden uzak kalıyoruz maalesef. Moda Sahne böyle...

Pandemiden dolayı tiyatro salonları bir bir kapanıyor malum... Biz de şahane oyunlar izlemekten, gelişmekten, ufkumuzu açacak/bakış açımızı değiştirecek hikayelerden uzak kalıyoruz maalesef. Moda Sahne böyle olmasın diye uğraş verenlerden. Hem zor durumda kalan oyuncular ayakta durabilsin, hem de insanlar tiyatrosuz kalmasın diye bir kampanya başlattılar. Seyircisiz oyun oynuyorlar.

Sahneden naklen yayınlıyorlar! Yani Moda Sahne’nin web sitesine giriyor, oyunlara bakıyor, bilet alıyorsun. Onlar da sana oyunun linkini atıyor. Oyun hangi gün ve saatteyse; o saatte bilgisayarını ya da telefonunu açıp oyunu naklen izliyorsun. Fiyatlar 25 TL ile 250 TL arasında. Bu, aynı zamanda bir dayanışma hareketi olduğu için istediğin bilet fiyatını ödüyorsun.

12 Aralık’ta ilk oyun oynandı. Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya’nın yer aldığı ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’. Karısını sınamak için en yakın arkadaşıyla kurgu yapan bir adamın planlarını anlatan, keyifli bir oyun. İçerden aldığım bilgilere göre, tam iki bin kişi izlemiş. Yani Moda Sahne, seyircisi ile buluşmanın yolunu bir şekilde bulmuş. Bana gelince…

Kitaba dokunarak okumayı seven, sinemayı sinema salonunda izlemeyi tercih eden, konseri tiyatroyu kanlı canlı izlemek isteyen biri olarak; bu deneyim hiç fena değildi. Sessizlik içinde, bana ait bir dünyada; üstelik başka insanların sesi, gürültüsü, hışırtısı, fısıltısı, öksürüğü tıksırığı olmadan canlı canlı oyun izlemek gayet iyiydi. Hiç yoktan iyidir!

En başta Covid’in kendisi; o kadar negatif olay, o kadar negatif insan var ki hayatımızda. Bir lokma keyif veren, iyi hissettiren, pozitif olan her ne varsa bırakmamacasına öpüp sarılasım geliyor resmen. Metin Şentürk mesela... Covid testi pozitif çıkmış, o ne diyor? “Zaten pozitif bir adamdım, testimin de negatif çıkmasını bekleyemezdik!!” Şentürk hayata bakışıyla, eğlenmesiyle, pozitifliğiyle hep içimi açanlardan. Görme engeliyle ilgili de asla dram yapmıyor. Hatta görememekle ilgili sürekli espri yaptığı için ben onu görüyor sanıyorum mesela! Hep böyle pozitif kal Metin Şentürk ama Covid hariç! Acil şifalar diliyorum.

Gerçekten hayranım… Yıllardır kocası üzerinden saldırılan, ondan daha genç kocası var diye olmadık terbiyesizliklere ve siber zorbalığa maruz kalan bir kadın olarak yıkılmadı, dimdik ayakta. Kocasına da, evliliğine de sahip çıkıyor, tek laf ettirmiyor, pes etmiyor, kendini kaybedip yanlış bir şey de yapmıyor. Yıllar önceki evliliğiyle ilgili sorular bir programda sorulduğu için yeniden gündemde Pınar Altuğ, o yüzden yazmak istedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar