Polis eşliğinde mi taksi çevirelim?

Kabul edelim, İstanbul’da büyük bir taksi sorunu var. Eskiden trafik saatlerinde taksi bulmak zor olurdu, artık günün her saatinde durum aynı. Bu nüfusa yetmiyor taksiler demek ki! Taksicilerin isyanı, itirazı, pastayı...

Kabul edelim, İstanbul’da büyük bir taksi sorunu var. Eskiden trafik saatlerinde taksi bulmak zor olurdu, artık günün her saatinde durum aynı. Bu nüfusa yetmiyor taksiler demek ki! Taksicilerin isyanı, itirazı, pastayı bölüşmek istememesi vatandaşın sorunu değil, buna artık bir çözüm bulunması gerek. Geçenlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Twitter hesabından bir soru sordu: “İstanbul’daki taksi işletmeciliği hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye… Hemen sıraladım aklımdakileri: “Taksi yetersiz. Olan mesafeyi beğenmiyor. Klima asla açmıyorlar... Hele Taksim’de asla taksiye binemiyorsunuz çünkü boş olsalar da, sizi beğenmiyor, Arap turist bekliyorlar.”

Bir çözüm bulmak için mi, Twitter hesapları boş durmasın diye mi yaptılar bu anketi bilmiyorum tabii… Ben vatandaş olarak görevimi yaptım, şikayetimi ilettim. Sonra dün Posta’da okudum; artan şikayetler üzerine polis turist gibi davranıp taksileri denetlemiş. Kural ihlallerini gizli kamera ile tespit etmiş. 50 liralık mesafe için 50 Euro isteyen taksiler bile varmış!

Polis, çok sayıda taksiciye ceza uygulamış, bir aracı da bağlamış. Geçen gün de bir arkadaşım, Taksim The Marmara otelinin önünde taksi aramış. Yok araç değişim saati, yok rezervasyon diyerek hiçbir taksici almamış onu. Hemen karşıda duran turizm polisine şikayet etmiş bu taksileri. Polis de bizzat gelip kendisini taksiye bindirmiş. 3 tanesine tutanak tutmuş, ancak 4’üncüye binebilmiş! Hale bak! Taksiye binmek için bile torpil arayacağız resmen! Ne yapalım yani, sürekli polis eşliğinde mi taksi çağıralım? Bize çözümle gelecek birileri var mı acaba?

OLİMPİYAT’TAN AKILDA KALANLAR

2020 Tokyo Olimpiyatları sona erdi. Aklımızda neler kaldı peki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar