Ozan Güven yalnız değildir!

Üç gündür gözü kan çanağına dönmüş bir kadının fotoğrafları ortalıkta dolaşıyor… Sosyal medyada ise birileri bu kadına şiddet uygulayan oyuncu Ozan Güven için...

Üç gündür gözü kan çanağına dönmüş bir kadının fotoğrafları ortalıkta dolaşıyor… Sosyal medyada ise birileri bu kadına şiddet uygulayan oyuncu Ozan Güven için #ozangüvenyalnızdeğildir hashtag’i açıyor. Görünce dedim ki, bu nasıl bir şuursuzluk? Sonra düşününce hak verdim; doğru aslında… Ozan Güven yalnız değil!! Onun gibi adamlardan yüzlerce, binlerce var. Cümle doğru yani. Şimdi bakın… Herkeste bir temkinli olma hali. Herkeste bir ‘yargı karar verecek’ sağduyusu var, eyvallah.

Neler olup bittiğine, o gece neler yaşandığına yargı karar verecek elbette ama ortada bir gerçek var: Bu kadın şiddet görmüş. Ozan Güven’in de yüzü mosmor fotoğrafları çıktı, belli ki bir arbede yaşanmış. Kavganın sebebi, nasıl başladığı, kimin kimin kışkırttığı, tarafların alkollü olup olmadığı, kavgada kimin daha çok yaralandığı falan detay. O gözüne kan oturmuş, yüzü morarmış kadın ise gerçek.

Artık bu da sizin için ok değilse, bunu yapanı kınamak bu denli zorsa, size ne denir bilemem. Ahmet Kural-Sıla davasında; kadın da şöhretliydi, sesini duyurabildi, korkmadan olayın üzerine gidebildi. Ozan Güven’in şöhreti yüzünden Deniz Bulutsuz’un itibarı yok sayılmamalı; her şiddet olayı sonrası erkeklerin yaptığı o klasik ‘asıl ben şiddet gördüm’ açıklamaları yüzünden ‘yalan söylüyor’ muamelesi görmemeli. O kadar da uzun boylu değil yani. Sessiz kalabilirsiniz ama vicdansız kalmayın lütfen.

Sevmeyi bilmeyen adamlar

Ozan Güven’le yıllar içinde defalarca röportaj yaptık... Çok da severim kendisini. Çok tatlı, eğlenceli, mütevazı, hiç öyle ‘şöhretli adamım ben’ ayaklarında dolaşmayan bir oyuncudur. Öte yandan kimi öfke patlamaları da internet sitelerinde mevcut. Demem o ki; kimsenin evinin dört duvarı içinde nasıl biri olduğunu bilmiyoruz... Kimin ilişkide ego sorunları, kıskançlık problemleri olup olmadığını kestiremiyoruz..

Ozan Güven özelinde konuşmuyorum ama bazen dünyanın en tatlı insanı, alkol aldığında ya da başka şeyler kullandığında değişebiliyor. Eğer bu kadar şöhretliysen bunun önlemini almalısın. Ve gerçek dostların seni uyarmalı, gerçeği söylemeli. Şu da var... Sevmeyi bilmeyen adamlarla dolu etrafımız. Egosuna yenilen, kırıp döken, bağırıp çağırarak üstünlüğünü göstermeye çalışarak sevenler öyle bol ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar