Neye şaşırdınız bu kadar?

Geçen gün bir gazete ekinde gördüm şu haberi: “Londra’dan ziyaret için İstanbul’a gelen Serel Yereli’nin korsan taksiye binmesi şaşırttı...” Korsan taksi kimi şaşırtmış olabilir diye...

Geçen gün bir gazete ekinde gördüm şu haberi: “Londra’dan ziyaret için İstanbul’a gelen Serel Yereli’nin korsan taksiye binmesi şaşırttı...” Korsan taksi kimi şaşırtmış olabilir diye düşündüm tabii! Çünkü İstanbul’da taksi sorunundan muzdarip herkes, korsan taksi kullanıyor. Yalan mı? Herkesin yaptığı şeyi tanıdık biri yapınca mı ayıp oluyor peki? Taksi yok şehirde, yetmiyor anlamıyor musunuz? İstanbulluya taksi konusunda işkence çektirenleri ayıplamıyorsunuz, korsan kullananları mı ayıpladınız? Oldu, peki!

AKM SAHNESİ HEYECANI

10 Şubat 2019’da temeli atılan yeni AKM binası sonunda açılıyor. 29 Ekim’de; Hasan Uçarsu tarafından bestelenen ve aşkı anlatan ‘Sinan’ operasıyla, yıllar sonra ilk eser sahnelenmiş olacak. Şehrin hafızasında önemli yeri var AKM’nin; o yüzden herkes pek bir heyecanlı.

Hele sanatını yeniden orada icra edecek olanlar!! Balet Erhan Güzel mesela, şu sözlerle bir paylaşım yaptı Instagram’da:“#AKMyeniden. Tam 13 yıl sonra evimize dönüyoruz. 11 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacağımız ilk temsilimiz ‘Uyuyan Güzel’e hepinizi bekliyoruz. Lütfen bizleri ilk temsilimizde yalnız bırakmayın. Biletlere ‘biletinial.com adresinden ulaşabilirsiniz.”

Sadece o da değil… Şu aralar en merak ettiğim ekip de AKM’de sahne alacak. Onlar da dans grubu MDT İstanbul. Paylaşımları şöyle: “MDT İstanbul hayata geçtiğinde AKM kapanmıştı. 10 yıl sonra küllerinden doğuyor. MDT İstanbul ilk kez AKM sahnesinde performans yapacak. ‘Şehir Orman’, 8 Kasım 20.00’de, İstanbul’da.” Hadi top şimdi bizde o zaman!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar