Metin Akpınar ile muhabbet

Metin Akpınar’la şahane bir muhabbetteydik salı akşamı... Tam 30 yıl sonra yeniden sahneye çıktı usta sanatçı, Maximum Uniq’in hıncahınç dolu salonunda o anlattı biz dinledik, biz sorduk o cevapladı....

Metin Akpınar’la şahane bir muhabbetteydik salı akşamı... Tam 30 yıl sonra yeniden sahneye çıktı usta sanatçı, Maximum Uniq’in hıncahınç dolu salonunda o anlattı biz dinledik, biz sorduk o cevapladı. Evet evet, seyirciler ne sorarsa cevapladı usta sanatçı. Bir nehir söyleşinin sahne versiyonuydu olan biten. (Kitap da yakında) Geçmişin tatlı anıları arasında dolaştık epeyce; hem gelecekten konuştuk, hem bütün nasihatleri cebimize doldurduk.

Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ eşliğinde 81 yaşını da sahnede kutladı Akpınar; “Bu güzel insanların, önümüzdeki süreçte laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde yaşamalarını temenni ediyorum” diyerek pastasının üzerindeki tek bir mumu üfledi. En çok alkışı da bu sözleri aldı tabii.

İşin güzelliği neydi derseniz; yıllardır onu izleyen izleyicilerinin, hayranlarının onunla karşı karşıya durup ona birebir sorular sormasıydı. Heyecanlanan, Metin Akpınar’ın kendisi için ne ifade ettiğini anlatan, anıları olan öyle çok kişi konuşma şansı buldu ki usta sanatçıyla... Soruların ardı arkası kesilmedi tabii.

Siyasete çok fazla girilmedi. Yani kimse sormadı. E, amaç iyi hissetmekti, bu söyleşinin herkese iyi gelmesiydi çünkü. En çok merak edilen; Metin Akpınar’ın günler geceler süren sofra muhabbetleriydi. Ki, yıllar önce yaptığım bir röportajın neredeyse bütün gece sürmesi (o gün ‘röportajı ne zaman çözeceğim Allahım?’ diye panik olmuştum!) onuruna ulaşmış biri olarak, çok iyi biliyorum o meşhur sofraları.

Nitekim soru geldi; “Hiç kalkmadan kaç gün oturdunuz bir masada?” “3 gün 3 gece” diye cevap verdi Akpınar. Düşünün, bir masada üç gün hiç kalkmadan muhabbet edebilen ve rakı içebilen bir adam! “Artık eskisi gibi değilim” diye ekledi ama, anjiyo olduğunu belirterek. “En çok kiminle oturmak isterdiniz o masada?” sorusunun cevabı, elbette “Mustafa Kemal Atatürk” idi. Sofra adabı da soruldu elbette Akpınar’ı bulmuşken.

“Rakı buzsuz içilir, arada çay asla içilmez. Rakıya da, çaya da yazık” diyerek raconu kesti ve nokta koydu: “Sallanan masada iç ama sallanan adamla içme!” Zeki Alasya sorulmadan olur mu? “Çok ayrı karakterler olmamıza rağmen, Zeki ile hiç kavga etmedik, birbirimize sesimizi bile yükseltmedik” diyerek, “Evli çiftler bizi örnek almalı” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar