Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum…

Yeni yıldan beklentilerimiz neler? Hani yeni ve tertemiz bir sayfa açılacak ya önümüzde... Herkes kendince diliyor bir şeyler... Kimi sağlık, kimi para, kimi eş, kimi çalışmak, kimi hiç çalışmamak, kimi kimi huzur istiyor.

Kişisel isteklerimiz tamam da; en çok hoşgörü, duyarlılık, birbirimizi anlamak, ortak yaşamaya saygı duymak gibi dilekler de makbule geçerdi..

Çünkü, eğer önümüzdeki bir bir yılı daha aynı gerginliklerle, boş beleş meseleleri tartışmakla, bizim gibi düşünmeyeni linç etmekle geçirirsek kafayı yeriz, kesin bilgi diyorum, yayın! Yazar Aslı Erdoğan’ın geçen günlerde verdiği bir röportajda; linç kültürü üzerine söylediklerini okurken düşündüm bunları... Çok önemli tespitler bence, buraya da taşımakta fayda var.

Şöyle diyor Erdoğan: “Lincin susturmaktan öte bir etkisi var. İnsanın sosyal ölümü demek… Linç edilmiş olmak, her türlü sosyal saygınlık olasılığını ortadan kaldırıyor. Yani bir tür öldürme biçimi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar