Köpek bir çocuk ısırdı! Haber gibi gelmedi mi?

Gazetecilikte sıradan olaylar yerine, olağan dışı ve eşine az rastlanan türde olayların haber olma olasılığının daha yüksek olduğunu belirten bir ifade var: “Köpek insanı ısırırsa haber olmaz...

Gazetecilikte sıradan olaylar yerine, olağan dışı ve eşine az rastlanan türde olayların haber olma olasılığının daha yüksek olduğunu belirten bir ifade var: “Köpek insanı ısırırsa haber olmaz ama insan köpeği ısırırsa bu haberdir...” Gaziantep’te bir pitbull, 4 yaşındaki Asiye’yi paramparça etti ama bazıları bu köpeklerin derdine düştü!

Asiye mi köpeği ısırmalıydı, bu tehlikeli ırklara çözüm bulmak için anlamadım! Adı üstünde ‘tehlikeli ırk’. Önlem almak neden bu denli tartışma yaratır anlamak mümkün değil. Küçücük bir çocuk pitbull saldırısına uğramış, vücudu hasar görmüş, doku kaybı yaşamış, birileri hâlâ ‘karışmayın’ diyor. Evet, o köpeklerin sahipleri de suçlu. Psikopat ruhlu insanların bu hayvanları, etrafa korku salmak amacıyla beslediğini unutmayın ama bu ırklar tehlikeli, önce bunu bir kabul edin.

Hayvanlara zarar verilmesin, hayvanlar korunsun tamam da 4 yaşındaki bir çocuğun gördüğü zararı hiçe saymak nedir? İnsanlığınızla birlikte, aklınızı da mı kaybettiniz? Yapılacak olan ne peki? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, doğru yolda. Hemen bir çözüm planı yaptılar. Tasma, ağızlık denetimi yapılacak, başıboş hayvanlar rehabilite edilecek, aç kalıp zarar vermesinler diye beslenecekler.

Sadece tehlikeli ırklar değil, sokak hayvanları da aç kalıp etrafa zarar verebiliyor. Bu gerçekle de barışalım lütfen. Geçen sene arkadaşım, üzerine saldıran köpeklerden kaçarken başını vurdu ve ciddi şekilde yaralandı. Bunu anlatınca bile, on tane laf ediyor birileri!

Bakın, Manisa’da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp yaralanan ve yüzüne 60 dikiş atılan Mert Dilek isimli çocuk da, 36 gün sonra dışarı çıkabilmiş ve artık köpeklerden korkuyor. Hayvanlardan yana olmak, onları korumak/kollamak şahane. Ama bunun fanatik şekilde yapılmasından, insan hayatının hiçe sayılmasından çok sıkıldım. Ortada bir sorun var ve bırakın çözsünler. İnşallah bu alınan önlemler uygulanır ve herkes mutlu olabilir.

Hastayım Demet Akalın’ın sevdiği dizileri izleme biçimine! Tam interaktif seyirci! Onu diğer izleyicilerden ayıran ise şöhreti ve işi, oyuncularla sohbete vardırması. O kadar eğleniyorum ki… O da benim gibi ‘Yargı’ dizisinin fanı. İzlerken kendinden geçiyor ve dayanamayıp sosyal medyadan oyunculara yürüyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar