Kadınlar kadınları destekliyor

Erkek vahşetinin yine yeniden hortladığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için elzem olan İstanbul Sözleşmesi’nin birilerini rahatsız ettiği şu günlerde, Instagram’da yeni akım başladı:...

Erkek vahşetinin yine yeniden hortladığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için elzem olan İstanbul Sözleşmesi’nin birilerini rahatsız ettiği şu günlerde, Instagram’da yeni akım başladı: Kadınlar dikkat çekmek için siyah beyaz fotoğraflarını paylaşıyor, #challangeaccepted ve #womensupportingwomen etiketleriyle birlikte bir farkındalık yaratmaya çalışıyor. Katılırsın ya da mantıklı bulmayıp katılmazsın ayrı. Ama tepki gösterenleri, ‘ne alaka bu?’ diyenleri anlamıyorum.

Hemen alakayı anlatıyorum: Niye mi yapıldı bu iş? Kadınlar birbirine köstek değil, destek olsun diye... Kadınlar birbirinin elinden tutsun diye.. Erkekler döverken, söverken, kesip doğrarken kimse susup oturmasın diye… Şiddet ve vahşete karşı çıkılsın diye... Kadınların özürlüğüne artık karışılmasın diye… Türkiye İstanbul Sözleşmesi ile arasına mesafe koymasın diye!

Bunu paylaşınca hiçbir şey olmuyor sanıyoruz ama çok şey oluyor aslında; en güzeli çok insan uyanmış oluyor! Dünyanın dört bir köşesinde haber oluyor mesela... Yabancılar soruyormuş, “Neden Türkiye’de böyle bir etiket var?” diye. Tüm dünya böylece İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinden duyulan rahatsızlığı öğrendi. Kadına şiddeti öğrendi. Çok mu iyi oldu derseniz... Evde karısını döven adamdan komşuların haberdar olması gibi bir şey bu. Polise haber verirler belki diye bir umut bu.

Bu arada birileri bu akımı eleştirirken, Christina Aguilera #istanbulsözleşmesiyaşatır etiketiyle fotoğraf paylaştı. Jessica Biel ise “Türkiye’deki kadınlar sizinleyiz ve sesinizi duyuyoruz” paylaşımı yaptı. Yani ‘ne olacak ki’ diye bakmayın, kadınları kadınları desteklemiş olacak. Bundan daha güzel şey mi var?

Ebru Şallı acısının hesabını size mi verecek?

Kadınlar kadınlara destek verirken denk geldi tam da… Bir süre önce küçük oğlu Pars’ı kaybeden Ebru Şallı, artık hayata karışmaya başladı, mayolu poz verdi diye eleştiri yağmuruna tutuldu malum. İşte birbirini destekleyen, birbirine kız kardeşlik yapan kadınlar da burada devreye girdi, Şallı’nın yanında durdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar