İnsanlığını unutanlar var

“İnsanlık dışı diye bir şey var ama hep insanlar arasında geçiyor...” Geçen gün Twitter’da rastladım bu cümleye; yaşadığımız korkunç günleri öyle iyi özetliyor ki, üstüne diyecek şey yok.

Türkiye’nin göçmenlere Avrupa kapıları açmasının ardından Yunanistan’a akın var ama o sınırda resmen insanlık dramı yaşanıyor, resmen insanlık suçu işleniyor.

Avrupalı diye, medeni diye, insan haklarına saygılı diye öykündüğümüz ülkelerden Yunanistan; kimse kendi sınırından geçmesin diye gaz bombaları atıyor, ateş ediyor, çoluk çocuk demeden denize döküyor.

Büyük bir insanlık suçu ama kimse ses çıkarmıyor! O çocuk fotoğrafları unutulacak gibi değil ama...

Yemeğe, sıcağa, süte, oyuna, okula, gülmeye ihtiyacı olan çocukların ve ellerinden hiçbir şey gelmeyen çaresiz ana babaların halleri gerçekten içler acısı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar