Huzur içinde uyu KARL - (R.I.P)

Bizde Müslüman biri öldüğünde ‘Allah rahmet eylesin’ denir. Müslüman olmayanlar öldüğünde de ‘toprağı bol olsun’… Genelde ezberimiz böyledir. Ama sosyal medya hayatımızı...

Bizde Müslüman biri öldüğünde ‘Allah rahmet eylesin’ denir. Müslüman olmayanlar öldüğünde de ‘toprağı bol olsun’… Genelde ezberimiz böyledir.

Ama sosyal medya hayatımızı yönettiğinden, ele geçirdiğinden beri ezberlerimiz de değişti. Yabancı biri öldüğünde R.I.P yazıyoruz.

Yani ‘rest in peace’. ‘Huzur içinde uyu’ demenin İngilizcesi. Herhalde kendi kişisel hesaplarımızdan global dünyaya seslendiğimiz için anlaşılma çabamız var. Şaka gibi! Ne kadar özenti, ve yapmacık duruyor farkında bile değiliz.

Moda dünyasının ikonu, Chanel’in bir numarası Karl Lagerfeld 85 yaşında yaşamını kaybetti malum. Sosyal medya R.I.P yazılı paylaşımlardan geçilmiyor tabii ki. Konu radarıma bu yüzden girdi zaten.

Sözlüklerde yazılana göre “din kavramına en uzak taziye şekli”ymiş bu, global bir söylemmiş. Kullanırken ölen kişinin uyruğunu, dinini, dilini, ırkını veya aynı şekilde kendi özelliklerinizi dikkate almanız gerekmezmiş.

İyi de bize çok mu lazım? Evlilik teklifi alıp yüzüğü de parmağına geçiren ve ‘I said yes’ diyen özenti kadınlardan farkı yok bana göre bunu yazmanın. Nerden baksan komik çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar