Herkes ürememeli!

Ünlü oyuncu Şahin Irmak, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı... Bence söyledikleri arada kaynadı. Belli ki ‘Çocuk düşünüyor musunuz?’ diye sorulmuştu yine; herkes doğurmak...

Ünlü oyuncu Şahin Irmak, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı... Bence söyledikleri arada kaynadı. Belli ki ‘Çocuk düşünüyor musunuz?’ diye sorulmuştu yine; herkes doğurmak zorundaymış gibi!! O da “Bence herkes ürememeli” diye cevap vermişti.

“Çocuk çok büyük sorumluluk. Ben o sorumluluğu alabilecek gibi hissetmiyorum. Herkesin çocuğu olmak zorunda değil. Bence herkes ürememeli...” Bu kadar basit işte: Kendine güvenmeyen çocuk yapmasın! Bundan daha sağlıklı bir karar olabilir mi? İki aylık bebeğini acımasızca tokatlayıp komalık eden Gaziantep’teki cani ruhlu babayı düşünün ve bir kez daha kulak verin Irmak’ın söylediklerine.

Herkes çocuk yapmak zorunda değil gerçekten de! Neden insanlar gencecik yaşlarında, daha kendine bile yetemezken çocuk yapar ki? Bir çocuğa bakamayacak derecede ruh sağlığı yerinde olmayan, maddi olarak bir çocuğa yetemeyen, belki de ‘yetemediği için’ bunalıma giren çiftler, neden ille de çocuk yapmak zorunda? Soyunu devam ettirme dürtüsü mü? Soyunuz batsın be! O çocuğu sağlıklı büyütmenden kıymetli mi senin dürtün Allah aşkına?

Freud’un açıklaması var buna dair; şöyle diyor: “Çocuk yapmayı, doğal ihtiyacın zaruri olarak giderilmesi gibi bir karmaşıklıktan çıkarıp, üzerinde düşünülmüş sorumlu bir eylem seviyesine çekebilseydik, insanlık için en büyük zaferlerden birini kazanmış olacaktık.” Gerçekten düşünmeli, çocuk yapmanın da bir ehliyeti olmalı. Herkes ürememeli.

Şahane itiraflar bunlar!

Oyuncu Hazal Kaya söylemiş; “Ben kocamköylüyüm. Çok aşığım ve biraz içince Ali’ye ne kadar aşık olduğumu herkese anlatırım…” Çekinmeden, gevelemeden, egolardan bir güzel sıyrılıp sevdiğini söyleyebilmek ne güzel şey ya. İşte gerçek sevgi bu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar