Haydi vatandaş görev başına!

Malum, ev kiraları uçmuş durumda. Denetleme yok, çözüm yok. Okulların açılmasıyla birlikte açıkta kalan öğrenci ise çok! Yurt çıkmadığı için ev arayan ama kiralar...

Malum, ev kiraları uçmuş durumda. Denetleme yok, çözüm yok. Okulların açılmasıyla birlikte açıkta kalan öğrenci ise çok! Yurt çıkmadığı için ev arayan ama kiralar yüzünden sokakta kalan öğrenciler parklarda yatıyor ama ‘sorun yok’ deniliyor. Üstelik sorun ortadayken! 900 TL’ye öğrenciye verilen odaları görmüşsünüzdür, nefes bile alamaz çocuk orada! Yazık, çok üzülüyorum...

Ders çalışmaları, kafaları çalışsın diye iyi beslenmeleri gerekirken; bu gençler parklarda yatıp bir taraftan da seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Anlaşılan o ki, yine vatandaşın bir şeyler yapması gerekiyor. Sezon bittiği için ‘yazlık bölgelerdeki oteller, pansiyonlar kapılarını açsın’ diyenler var ama öğrencilerin çoğu o bölgelerde değil maalesef.

Keşke bu sorun için de bir yardım kampanyası başlatılsa, yine vatandaş yaraya merhem olsa. Alıştı herkes nasılsa! Ülkenin vergi rekortmeni şirketleri, iş insanları ortaklaşa bu işe bir çözüm bulsa keşke. valilikler, belediyeler devreye girse mesela? Ordu valiliği, kentteki üniversiteleri kazanan ama yurt ve ev bulamayan öğrencileri kiraladığı otellerde misafir ediyormuş.

Vali Tuncay Sonel’e bravo. valilik makamının sadece son model makam aracıyla caka satmak olmadığını göstermiş. Hizmet adamı olmak; elindeki imkanları en doğru şekilde kullanmak değil mi zaten? Neden diğer illerdeki yöneticiler de elini taşın altına sokmuyor peki?

İngiltere, sonunda Türkiye’yi kırmızı listeden çıkardı. Ama İngiltere’de aşılananlar ya da İngiltere’nin aşı programlarını uyguladığı ülkelerde aşılananlar karantinadan muaf tutularak ülkeye giriş yapabilecek. Diyelim Türkiye’den İngiltere’ye gidiyorsun, 10 gün karantinada kalmak zorundasın. Çocuğunu orada okutan bir arkadaşım isyanlardaydı en son. “Oradaki BioNTech’le buradakinin farkı ne acaba?” diye delirmiş durumda. Ben de ona özetle “Coğrafya kaderdir” dedim ve bir sakinleştirici verdim.

Geçen gün Fethiye’ye gittiğimi, etrafını ilk kez keşfettiğimi yazmıştım... O yeni keşiflerden biri de Kayaköy. Fethiye sırtlarında, 15-20 dakikalık virajlı yollar Kayaköy’e çıkarıyor sizi. Mübadele sonucu terk edilmiş metruk bir Rum kenti burası. 5 bin yıllık neredeyse. İki kilise ve 3 binden fazla ev, antik dönem kalıntıları olarak bir tepede hizalanmış. Öyle büyüleyici bir görüntüsü var ki, ‘gece ışıklandırılsa keşke’ diye düşünüyor insan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar