Hangimiz yağlanmadık çılgınlar gibi?!

Pandemiyi fırsat bilip sağlığına dikkat eden, iyi beslenen, sporunu yapan, kilo veren o muazzam insanları bu yazının dışında tutuyorum ama kabul edelim; çoğumuz için işler çığrından...

Pandemiyi fırsat bilip sağlığına dikkat eden, iyi beslenen, sporunu yapan, kilo veren o muazzam insanları bu yazının dışında tutuyorum ama kabul edelim; çoğumuz için işler çığrından çıktı. Evlere kapandıkça, hangimiz depresyona girmedik ki? Hangimiz içkiye, kahveye, dijital platformlara, haliyle böreğe çöreğe makarnaya tatlıya düşmedik ki?! Yaz gelince de dert yanma vakti geldi tabii. Herkes birbirine kaç kilo aldığını anlatıyor, ‘balon oldum’ diyor, ‘ne yapacağız’ diye soruyor, ah vah ediyor.

İşte benim de iki arkadaşım bu konuşmalar esnasında; detoks yapmaya karar verdi. “Böyle olmayacak, 4-5 gün arınmaya gidiyoruz, var mısın?” dediler. “Varım” dedim, çünkü olayım bu! Sözüm ona cumartesi sabah Bodrum’a uçup detoksa başlıyoruz... Böyle bir detoksa gidiş görülmemiştir! Son serbest hafta diye evdeki tüm tatlıları, ramazan pidelerini, abur cuburu tüketmişiz meğer birbirimizden habersiz.

Doktor, “Ama yumuşak geçiş için son hafta kafein, hayvansal protein, süt ve süt ürünleri yememeniz gerekiyordu, ne yaptınız” deyince, yerlere baktık mecbur. Ama “Azimliyiz yaparız” dedik ve başladık. Şimdi size 4-5 günlük detoks maceramı anlatacağım. Hazır mısınız?

Otelimiz Gümüşlük, Kadıkalesi’nde. Sağlıklı yaşam oteli diye de çokça bilinen Sianji Well-Being Hotel. Otele girer girmez, önce vücut ölçümleri yapılıyor. Bunun için aç olmanız şart. Sonra bu ölçümlerle doktor ve diyetisyenin karşısına geçiliyor. Dört çeşit ana program var: Master Detox, tamamen sıvıyla beslenme. Raw Food, çiğ beslenme. Sıvı içecek dışında öğünlerde bolca meyve-sebze var.

Ayrıca ketojenik ve anti aging diyetler var. Size uygun olan neyse o seçiliyor. Programı oluşturan Çisem Çakır. Amerika’da bu işin eğitimini almış. Otelin sahibi Recai Çak’ın da kızı. Açken ben, ben değilim; o yüzden sıvıyla beslenmek yerine ‘raw food’u seçtim. Tabii hangi programı seçerseniz seçin; masaj, spor, yoga, vitamin takviyeleriyle desteklemek şart.

Otelin en güzel özelliği de Bodrum’un tek kaplıca oteli olması. Otelin içindeki termal su havuzu tam bir şifa kaynağı. Prof. Dr. Zeki Karagülle’nin yaptığı analizlere göre bu su; cilt hastalıklarına, sedefe, romatizmaya iyi geliyor. Felç, inme vs geçirenlerin iyileşme süresini kısaltıyor, zayıflatıyor ve vücudun demir magnezyum ihtiyacını gideriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar