Geçinmeye gönlün var mı?

Eski ABD Başkanı Barack Obama, CBS’e bir röportaj vermiş... O röportajda eşi Michelle’in; bir erkek olarak başarısızlıklarını öğrenmesi için yakın arkadaşı, şarkıcı Bruce...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, CBS’e bir röportaj vermiş... O röportajda eşi Michelle’in; bir erkek olarak başarısızlıklarını öğrenmesi için yakın arkadaşı, şarkıcı Bruce Springsteen’i kendisine örnek olarak gösterdiğini anlatmış. Michelle Obama; “Springsteen bir erkek olarak tüm hatalarını anlıyor, sen de her şeyi batırdığını tam olarak anlamıyor gibisin” demiş ve kocasının Springsteen ile daha fazla zaman geçirmesini önermiş. Bunu itiraf eden adam, Amerika’nın eski başkanı! Şahane değil mi?

Mr. Obama, karısının dediğini yapmış mı bilmiyoruz. Ama şunu net biliyoruz… Bir erkeğin hatalarını anlaması için, öncelikle “arada hatalı olabileceğini” kabul etmesi lazım. İlişkiyi kurtaran en önemli şey bu. Yoksa istediği bilgeyle zaman geçirsin, nafile!

Yani adama önce şunu sormak lazım: Geçinmeye gönlün var mı? Varsa, ilişkiyi kurtarmak için gereken neyse yapar adam dediğin! Yani Mr. Obama “Hayır efendim, ben doğruyum, ben haklıyım” diyen biri olsaydı; zaten kimseyle yürütemezdi ilişkisini. Adam, kaybetmek istemesin, geçinmeye gönlü olsun yeter ki. Gerisi hallediliyor bir şekil. Bakın eski başkana, ders alın.

INFLUENCER’LAR NEDEN BÖYLE?

İsmi lazım değil… Geçen gün bir influencer, şöyle bir moda paylaşımı yaptı: Bu ara eli sürekli aynı cekete gidiyormuş; “Artık tekrar tekrar giyinmeyi normalleştirebilir miyiz?” diye sormuş tatlı tatlı. Tabii milletin diline düştü; “Biz zaten her şeyi tekrar tekrar giyiyoruz abla, sen hayırdır ya?” diye dalga geçen geçene.

“Sözleri influencer dünyasına yönelikti” diye toparlamaya çalıştılar ama çok geç artık! İnsanların alım gücü bu kadar sıfırlanmışken; böyle laflar edilir mi hiç? Sahi bunlar niye böyle? Biri yumurta pişirir Türkçe ismini bilmez, biri ‘tekrar tekrar giyinmek normalleşmeli’ der. Bir kısım influencer tayfası, neden gerçeklerden bu kadar kopuk, uzaylı gibi yaşıyor? Hayatın gerçekleri karşısında neden bu kadar şuursuzlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar