Daha kolay kadın dövülsün diye mi?

Ne söylesek boş. Bitmiyor, azalmıyor… Hele bu ay insanlık delirdi sanki! Erkek vahşeti coştu; bir ayda 30’a yakın kadın cinayeti yaşandı. Sevgililerini döven güya eğitimli, kültürlü, meşhur adamlardan...

Ne söylesek boş. Bitmiyor, azalmıyor… Hele bu ay insanlık delirdi sanki! Erkek vahşeti coştu; bir ayda 30’a yakın kadın cinayeti yaşandı. Sevgililerini döven güya eğitimli, kültürlü, meşhur adamlardan sonra boğan, yakan, beton döken ruh hastaları çıktı! Pınar Gültekin’in başına gelenler kanımızı dondurdu… Ama arkası da kesilmiyor. HDP’li vekillerin vukuatları patladı.

Bir doktorun sevgilisine şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Beddualar, yazılan çizilenler, uyarılar, kınamalar işe yaramıyor. Kadınları, çocukları, hayvanları, kendimizi nasıl koruyacağız bilemiyoruz. Sokağa çıkıp sesini çıkarmak istesen, yine dayak yiyorsun!! Bunun gerekçesi nedir anlayan var mı? Gencecik bir kızın üzerine beton dökülerek öldürülmesini protesto etmek için sokağa dökülen kadınları, polislerin darp edip gözaltına alması nedendir? Kadınlar dövülsün, öldürülsün, ses etmeyin demek mi? Devlet bunu mu demek istiyor?

Kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin etkin şekilde ve uluslararası kurallarla standarta bağlanmasını öngören İstanbul Sözleşmesi, neden gözden çıkarıldı mesela? Erkekler daha kolay kadın dövsün diye mi? Anlamakta zorlandığımız o kadar çok şey var ki, delirmek üzereyiz, imdat.

22 yaşında, Diyarbakırlı ve suşi şefi..

Bir iki haftadır tatildeydim... Pandemi sonrası ilk tatili, ilk uçak yolculuğunu, ilk canlı müzik deneyimlerini toplu halde Bodrum’da yaşadım. Pandemi sonrası ilk suşiyi de Bodrum’da yedim. Hem de 22 yaşında, Diyarbakırlı bir genç kızın elinden! Volkan Büyükhanlı’nın oteli Caresse Bodrum’un içinde dünyaca ünlü Buddha Bar’ın bir şubesi var. Asya mutfağının en özgün örnekleri ve suşileri ile öne çıkan mekanın Perulu şefleri, bu yıl pandemi nedeniyle gelemeyince; onların yanında çalışan Azize Varlıer geçiriliyor işin başına.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 86 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 167 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar