Ceren Damar’a ayıp üstüne ayıp

Bir olayda haksızlık, vicdansızlık varsa dayanamıyorum. O yüzden yine yazıyorum… Konu, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde kopya yüzünden öldürülen Ceren Hoca ve katili savunanların...

Bir olayda haksızlık, vicdansızlık varsa dayanamıyorum. O yüzden yine yazıyorum…

Konu, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde kopya yüzünden öldürülen Ceren Hoca ve katili savunanların pervasızlığı. Her geçen gün daha büyük ayıplar yapılıyor. Malum, akademisyen Ceren Damar, kopya çeken öğrencisini affetmedi, öğrencisi de onu tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldürdü.

Katil, ilk ifadesinde kopya çekerken yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu için cinayeti işlediğini söylemişti; sonra “İlişkimiz vardı” diye bomba bir savunma yaptı. Avukatının verdiği akıl bu! Neden? Tahrik indiriminden faylanmak için. Çünkü ilişkin olan bir kadını öldürürsen tahrik indirimi alıyorsun. İşte kadın olmak Türkiye’de bu demek!

Bir hukukçunun bu ‘ayıp’la savunma yapması ne yazık... Ama yaptı işte. Kamuoyu bu savunmaya şok oldu tabii... Bu arada katil Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, ki kendisi bir profesör, Ceren Damar’ın ailesiyle görüşen Meral Akşener’e arabuluculuk teklif etti, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşarak: “Hukuk öğrencisi ile asistan arasında yaşayanan üzücü hadise, iki aile arasında kan davasına dönüştürülmek istenmektedir.

Sanık annesi şu an dağlarda terörist peşinde. Sizi arabulucuk yapmaya, iki aileyi barıştırma inisiyatifi almaya davet ediyorum...”

Cübbenize yakışıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar